Witam,
Od dwóch lat jestem użytkownikiem tv "N". Od początku na LCD Samsung LE40A786.
Od przeprowadzki do nowego mieszkania mam nieodparte wrażenie że obraz nie jest
tak ostry jak dotychczas. Telewizor ten sam, dekoder, antena i kabel także, jedynie
kabel HDMI jest nowy (Vivanco 150cm, 49 PLN) oraz założone na nowo końcówki "F".
Porównuję obraz u mnie do obrazu u mojego ojca - nbox recorder + plazma 40' Panasonic Full HD.
Najlepiej porównać ostrość mogę patrząc na logo każdej ze stacji.
U ojca logo kończy się "nagle", na granicy jednego piksela i jest bardzo ostre.
U mnie logo ma wokół siebie "łunę", "cień logo" i przez to jest nieostre.
Telewizor jest sprawny - w menu "N" czy po podłączeniu laptopa przez HDMI obraz jest bardzo ostry.
Proszę o jakieś rady - co może być nie tak? Kabel HDMI już wymieniony, zastanawiam
się nad wymianą kabla antenowego, konwertera (i tak zmieniam na quad) oraz dekodera
przy okazji przedłużania umowy (biorę nbox recorder).
Od dwóch lat jestem użytkownikiem tv "N". Od początku na LCD Samsung LE40A786.
Od przeprowadzki do nowego mieszkania mam nieodparte wrażenie że obraz nie jest
tak ostry jak dotychczas. Telewizor ten sam, dekoder, antena i kabel także, jedynie
kabel HDMI jest nowy (Vivanco 150cm, 49 PLN) oraz założone na nowo końcówki "F".
Porównuję obraz u mnie do obrazu u mojego ojca - nbox recorder + plazma 40' Panasonic Full HD.
Najlepiej porównać ostrość mogę patrząc na logo każdej ze stacji.
U ojca logo kończy się "nagle", na granicy jednego piksela i jest bardzo ostre.
U mnie logo ma wokół siebie "łunę", "cień logo" i przez to jest nieostre.
Telewizor jest sprawny - w menu "N" czy po podłączeniu laptopa przez HDMI obraz jest bardzo ostry.
Proszę o jakieś rady - co może być nie tak? Kabel HDMI już wymieniony, zastanawiam
się nad wymianą kabla antenowego, konwertera (i tak zmieniam na quad) oraz dekodera
przy okazji przedłużania umowy (biorę nbox recorder).