HDMI z turboBox nie włącza LE32S81B

marek602

New member
Witam! Mam pytanie czy Samsung LE32S81B ma możliwość włączenia się i ustawienia złącza hdmi po włączeniu tunera sat oraz wyłączenia TV po wyłączeniu tunera?

Próbowałem tak zrobić na Panasonicu - TV załącza się i włącza HDMI po załączeniu tunera i wyłącza po wyłączeniu, a samsung ma jakieś opory?

Gdzie może być przyczyna?

tdx

New member
Bez reklam
A ten panas to nowy stary tv?
S81 nie ma anynetu więc to może być przyczyną, natomiast w turboBox masz takiego pilota? Bo jeśli tak możesz go samobie na samsunga zaprogramować

marek602

New member
Panasonic jest troche nowszy, to txl37e30e.

Generalnie chodzi o to ze aby wylaczyc TV w nocy, albo trzeba nacisnac power na pilocie, albo trzeba wczesniej ustawic sobie wylacznik czasowy, na ilosc minut.

Panasonic ma opcje wylaczenia po okresie nieaktywnosci pilota 2,4h (jak sie nic nie nacisnie to sie wylaczy)

Tuner tez ma taka opcje ze po ustawionym czasie nienaciskania przyciskow na pilocie wylacza sie i panasonica wylacza tez.

Chcialbym zeby w moim samsungu cos takiego zrobic, TV nie ma takiej opcji, a tuner ma, czyli jakby dzialalo sterowanie przez hdmi to problem bylby rozwiazany...

Ale wyglada na to ze nie bedzie dzialac?

Samsung to:

LE32S81BX/XEC
versja CM02

tdx

New member
Bez reklam
Akurat ten model zgodnie z instrukcją nie ma wyłączania po bezczynności

A co z pilotem od turboBoxa jaki masz?

Skoro nie ma sterowania po HDMI to w jaki sposób włącza ci się TV Panasa razem z dekoderem?

marek602

New member
Pilot mam ten nowy, faktycznie zaprogramowałem i działa, przynajmniej można jednego używać :)

Samsung w sumie z 2006 to można by go kiedyś wymienić na jakiś nowszy model!

Panasa nie wiem czemu działa, ale ważne ze działa :)

Dzięki za pomoc :)

Do góry