HDMI raw + spdif lpcm

sztrasburger

New member
Witam.

Miałbym prośbę o pomoc w wyborze odtwarzacza hdd.
Moja sytuacja jest o tyle skomplikowana że odtwarzacz ma być używany w 2 pokojach.

W salonie odtwarzacz ma robić za źródło w systemie stereo, będzie podłączony do dac jakimś kablem cyfrowym, menu będzie wyświetlane na małym monitorku/ ramce albo czymś takim po kablu kompozytowym, no i jeszcze będzie podłączony przez hdmi do telewizora.

W sypialni będzie podłączony do amplitunera po hdmi, a z ampli do projektora i systemu 5.1.
Do wyjścia amplitunera muszę podłączyć rozdzielacz hdmi żeby podpiąć projektor i tv.
No i jeszcze jakiś przedłużacz podczerwieni żeby sterować w drugim pokoju.

Tak to w uproszczeniu wygląda i teraz mój problem wygląda w ten sposób że potrzebuję odtwarzacza który spełniałby następujące warunki:

1. Wyświetlał jednocześnie sygnał wideo po złączu composite i hdmi
2. Wysyłał jednocześnie sygnał audio po hdmi i coaxial. O ile dobrze myślę to po hdmi do amplitunera muszę ustawić tryb raw, a po coaxial do dac musi być lpcm

No właśnie przejrzałem instrukcje kilku modeli, i z tych instrukcji wynika że wybiera się złącze po którym chcemy puszczać audio, nie ma mowy o jednoczesnym puszczaniu audio po hdmi i coaxialu.
Tylko instrukcji do hyoundaia znalazłem taką możliwość.
No ale instrukcje instrukcjami a praktyka praktyką, proszę więc o pomoc osób które mają wiedzę na temat takego ustawienia.

W szczególności interesują mnie opinie o
asus o!play hd2 i produktach novatraon ...

Z góry dziękuje za pomoc.

Do góry