HD z UPC na tunerze cyfrowym w Sony KDL

milleniusz

New member
Cześć Telemaniacy, :)

Tak sobie dziś odpaliłem telewizor i po zeskanowaniu pasma cyfrowego pokazuje mi, że znalazł 141 kanałów (w tym kilkanaście radiowych). Sęk w tym, że pomimo iż telewizor zeznaje, iż się dostroił do tych kanałów, to pokazuje mi tylko dwa, TVP2 i TVP Info. Ja tych dwóch akurat w ogóle nie chcę oglądać, a reszta jest czarna.

Mam w związku z tym pytanie - czy ktoś już próbował odbioru bezpośrednio cyfrowej telewizji bez tych zewnętrznych tunerów?

Być może powinienem dodać, że jeszcze nic nie zamawiałem w UPC, tak tylko sprawdziłem, czy mam coś cyfrowego w kablu. Może bym i zamówił ten pakiet cyfrowy, ale najpierw chciałbym sprawdzić jak to jest, no i właśnie stąd między innymi ten post.

Czy jeśli zamówię pakiet cyfrowy, to będę mógł oglądać telewizję bezpośrednio z tunera, czy tylko przez to durnowate pudełko (które jak ustaliłem jest obowiązkowe i podobno dość badziewne). Zakładam, że jeśli mam tuner cyfrowy, to powinien mi wystarczyć (szczególnie, że dwa programy już nawet pokazuje).

Poziom usług UPC i ogólne moje wrażenia z paroletniej współpracy z tym operatorem pominę chwilą ciszy, bo jest ogólnie znany. (...) To była chwila ciszy.

Dzięki za wszelkie info, jeśli komuś się zechce coś skrobnąć. O, jeszcze wrzucę bobra, bo mię urzekł:

:bober:

Do góry