HD Ready czy FULL HD

Maka100

New member
Witam serdecznie,

Właśnie zastanawiam się nad wyborem telewizora LCD i mam dwie wątpliwości:

- czy to prawda, że zwykłą telewizję kablową SD lepiej jest oglądać w 32 calach HD Ready niż np. w 37 FULL HD (podobno obraz jest mniej zniekształcony).

- czy do mojego pokoju, w którym będę oglądał TV (z kablówki plus filmy na DVD) z odległości 2.5 - 3m lepiej wybrać 32 cale, czy 37 (wolałbym 37 ale obawiam sie troche, czy nie będzie za duży...)

PS. Jeśli ktoś ma jakąś propozycję jaki model wybrać (najlepiej Toshibę lub Philipsa..) do ok 2200 PLN to będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam Wszystkich

Masta_J

Active member
Bez reklam
Ja bym tego tak nie ograniczał, raczej barierą tu będą pieniądze.
Chociaż za 2200 zł to już można kupić 42PV80 i samemu się przekonać :eek:k:

Pozdrawiam,

Maka100

New member
Ja nabardziej obawiam się, czy 37 cali nie będzie za dużo, kiedy czasem zechcę włączyć TV ze zwykłej kablówki i oglądać go z ok 2.5-3m... czy obraz nie będzie zniekształcony albo powiedzmy na 3/4 ekranu.

Pozdrawiam i dziękuję za uczestnictwo w dyskusji

Fever_PL

New member
spokojnie

ja ogladam swojego panasa z 2max 2,5 metra. mam model 42PV80 i jestem bardziej niz zadowolony. obraz jest super i jestem mile zaskoczony, mam tez LCD 40A656 (dostałem go jako nagrode dwa dni po tym jak kupilem plazme) i używam go jedymie do kanałów HD choć nie widac duzej roznicy pomiedzy nim a plazma, za to widac duza roznice w sygnalal SD oj LCD to tez super TV ale Plazma jest jeszcze lepsza do SD.

Masta_J

Active member
Bez reklam
Pokój faktycznie niewielki, ale liczy się tutaj odległość widza od telewizora.
Żeby to 37" nie okazało się za małe...

Pozdrawiam,

siwy25

New member
...w zupełności zgadzam się z kolegami, z 3 m oglądam JVC 37 P80(c+,dachówka,dvd)pierwsze dni wydawał się ogromny! ale po tygodniu stwierdziłem że mógłby być większy!!

Do góry