Hd dvd

tomson33

New member
witam , zastanawiam się co jest lepsze do odtwarzania filmów (chodzi mi o jakość obrazu ) odtwarzanie przez usb w tv ,czy może odtwarzacz HD DVD podłączony do tv przez hdmi , w moim tv podczas odtwarzania filmu przez usb niema wielu ustawień obrazu , wiec zastanawiam sie czy warto zainwestować w zewnętrzny odtwarzacz HD DVD , mam nadzieje ze znajdzie się ktos kto odpowie mi na to pytanie , pozdrawiam Tomek

bluray

Banned
HD DVD to standard Toshiby wycofany z produkcji kilka lat temu.
Obecnie na rynku jest w tej sprawie BluRay.

Z pewnością player BD gwarantuje topową jakość video.
Ale po USB też nie powinno być problemu.

tomson33

New member
Z tego co widzę to jest więcej odtwarzaczy HD DVD na allegro , Toshiba nie jest jedynym który produkował taki sprzęt , DVD BR odpada choćby z tego względu ze nie odtwarza plików z przenośnej pamięci USB , znajomy ma BR ,LG po podpięciu dysku zewnętrznego z filmami i muzyka w HD nie chciał niczego odtworzyć , jedyne co ruszył to film w formacie divix ,

babus

Member
tomson33 widzę, że pomyliły Ci się sprzęty. Na allegro to jest sporo DVD z HDD, czyli z twardym dyskiem. DVD HD to High Definition DVD, opracowany przez firmy Toshiba i NEC. Pozwalał na wyświetlanie obrazu w wysokiej rozdzielczości. Wycofany z produkcji w 2008 roku. Jeśli nie pasuje Ci odtwarzacz Blu ray, to pomyśl nad odtwarzaczem multimedialnym, który odtworzy większość materiałów w tym również HD. W zwykły odtwarzacz DVD, nawet z HDD to bym się nie pchał.

tomson33

New member
FERGUSON Ariva HD Player 150DVD allegro , wiem co to jest HDD a co HD i nic mi sie nie pomylilo , pytalem o jakosc obrazu z takiego dvd

babus

Member
Ten Ferguson to odtwarzacz multimediów z dodanym napędem DVD. Spokojnie spełni Twoje wymagania, plus odtworzy płytę DVD. Chociaż to model z przed dwóch lat. Jest gdzieś na forum o nim temat. Nie chce mi się szukać. Sam użytkuję Fergusona Arivę HDPlayer 310 i nie narzekam.
Aha i HDPlayer z DVD to nie odtwarzacz HD DVD. Co to jest HD DVD polecam lekturę:
http://pl.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

Ostatnia edycja:
Do góry