hbo do D.....?

pawek

New member
Mysle ze n-ka dała ciala cinemax z 15 hbo za 25
nic tam nie ma ciekawego a chca takie pieniadze lepiej powinii zainwestowac w wiecej hd.Jest to moj poglad sylwestrowy po powrocie do domu bez HBO za 25 zeta szkoda kasy za SD

Wiecej znjdziemy z netu w 16/9 niz HBO zaoferuje nam w 4/3

Ostatnia edycja:

pysio78

New member
Nie tylko N-ka ale i Cyfrowy polsat. Wogóle ostatnio HBO to porażka(miałem w C+) zarówno w ofercie jak i w jakości nadawanego sygnału. Miałem... płaciłem... po pół roku zrezygnowałem gdyż obejrzałem na HBO w tym czasie około 8 filmów.

autorus

New member
To nie n'ka dała ciała. Po prostu zauwazyła ze musi dać taką mozliwość , bo ludzie tego chcą. Bo jest to znana nazwa. Też mnie to smuci ale jest za mało hd maniaków zeby to się opłacało :(

mosca

New member
Dlatego ja bardzo rzadko oglądam filmy na dostępnych programach telewizyjnych. Lepiej dobre dvd kupić lub wypożyczyć i czasem wyskoczyć do kina. Oferta n telewizji jest dobra do oglądnięcia klasyki - akurat z tego MGM HD wywiązuje się przyzwoicie. Co do HBO to kiedyś miałem w kablówce i powiem szczerze nie mam zamiaru ładować się w ten kanał jeszcze raz nawet jak będzie HBO HD. Założe się, że jak już ten kanał powstanie to i tak będą tam w kółko puszczać 8 fimów - przypadłość Non Stop Kino HD. Nie oszukujmy się telewizja HD raczkuje w Polsce a na konkretną ofertę programową musimy jeszcze poczekać conajmniej 1 rok.

torsen

New member
Jak ktos jest HD maniakiem ;-) to tolerancja na dzien dzisiejszy (skromna oferta) jest na innym poziomie.
Jezeli bedzie HBO HD to bede bardzo zainteresowany - poprzeczka jest wysoko ustawiona przez Non Stop Kino HD wg mnie najlepszy jakosciowo obraz HD w PL C+ moze sie uczyc od SPI.

Natomiast HBO SD nie ma co sie rozpisywac jak na kanaly premium to kpina - oczy strasznie bola po przelaczeniu np z NSK HD czy MGM (nawet starsze filmy sa super) na HBO!

Cinemax jest za 15zl? Na stronie n jest za 10zeta - kto sie myli?

Rodrik_AR

New member
Nie jest tak źle z tą jakością na HBO jak piszecie. Wiadomo, że nie jest to HD ale jakość SD całkiem przyzwoita. Pewnie głównymi narzekającymi będą właściciele tych (przepraszam nie chcę tu nikogo urazić) słabszych – z niższej półki LCD. Ta technologia trochę gorzej radzi sobie z SD i rozumiem, że właściciele tych odbiorników psioczą na wszystko co nie w HD bo dopiero w tej technologii mają dobry odbiór. Przy oglądaniu HBO polecam ustawić rozdzielczość dekodera na 576i Moim zdaniem obraz SD jest przy tej rozdzielczości najlepszy.
Zamówiłem dziś rano HBO i zdążyłem już obejrzeć 3 niezłe filmy. Na razie jestem zadowolony. Piszę „na razie” bo wiem, że premier nie ma zbyt dużo i jak wszystko obejrzę to czar lekko pryśnie.
Pozdrawiam.

DanielS

New member
No powiem Ci , ze ja miałem wczesniej 32" Grundiga SD , potem jakiegoś zwykłego 32" Philipsa SD a teraz jedynie 26" LCD LG a i tak widziałem słabą jakość na HBO . Bez znaczenia czy to byl tv SD czy LCD. Pooglądaj trochę dokładniej HBO , popatrz na ciemne sceny lub dynamiczne i jeśli u Ciebie obraz będzie ok to widocznie tak już CI odpowiada i to kwestia subiektywna. Dla mnie obraz z HBO niewiele odbiega od Cinemaxów i ostatnio wprowadzonego Movies24. Jeśli to ma być dobry obraz dla kanału premium ( nawet bez 16/9 nie wspominając o DD 5.1 ) to ja dziękuję za takie premium .... nieważne na jakiej platformie. Swoją drogą jesli HBO dla niektórych ma niezły obraz to w takim razie obraz z Canal+ to sam miód i niektórzy mają zepsuty wzrok narzekając nawet na C+ :) Pozdrawiam i życzę tylko dobrej jakości w 2008 roku.

Do góry