Harman/Yamaha

jotek75

New member
Witam
Sklep zaproponował mi dobre ceny: HK AVR255 lub Yamahę RX-V765.
Potrzebuję szybkiej porady co wybrać do kolumn Jamo C405HCS3 + SUB250.
Przeznaczenie 80% kino 20% muzyka.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MMrozo

New member
IMHO wybierz co Ci się bardziej podoba, są to amplitunery tej samej klasy. Różnice są minimalne np. 765 jest bardziej uniwersalny gdyż jest bogatszy w funkcje (nowsza konstrukcja), 255 ma lepsze notowania jeśli chodzi muzykę (stereo). Bez przeanalizowania/podania preferencji ew. czego oczekujesz to bardzo trudno doradzać.

Podsumowując, najlepszym doradcą są nasze uszy o subiektywny odbiór więc jeśli się da to bierz ulubiony film i muzykę i na testy.

Powodzenia

Mati22

New member
Ja uwazam ze H/K 255 jest superjak na ta cene. nawet jak jest nastepca 260 to i tak uwazam 255 lepiej wychodzi jakos cena. Yamaha uwazam ze zaczyna sie dopiero od modelu/serii 1xxx. Powodzenia

jotek75

New member
Zdecydowałem się na Harmana. Jutro po wizycie kuriera okaże się czy słusznie. Jako, że to ta sama klasa więc zdecydował wygląd.

czesio_666

New member
Miałem kiedyś podobny dylemat 255 czy 765. Wybrałem 255 i jestem zadowolony. Muza w stereo brzmi bardzo ładnie.
Wygląd ampa ponadczasowy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MMrozo

New member
Nie ma co bić piany zakładam się, że każdy kto kupił te ampli jest zadowolony tak jak i ja :grin:
Są to naprawdę przyzwoite sprzęty, które potrafią zagrać bardzo ładnie, ku zadowoleniu właścicieli. Zawsze można kupić coś lepszego ale i droższego. Jak napisał nasz Admin: nie ma za dużych telewizorów są tylko za chude portfele. Przez analogię można napisać to samo o pozostałym sprzęcie.

Ostatnia edycja:

d3n13d

New member
ja też stałem przed takim samym wyborem, ale wybrałem... rx-v663 :D.
Dla mnie znacznym plusem yamahy jest możliwość podłączenia stacji dokującej do ipoda, która moim zdaniem jest rewelacyjna !

MMrozo

New member
Właśnie, wszystko zależy od oczekiwań i potrzeb. Jak ma się już sprecyzowane wymagania to wtedy łatwiej wybierać i krąg sprzętu się zawęża.

jotek75

New member
Możesz przybliżyć jakie? W swoim HK255 jak na razie nic co było przytaczane na forum nie uświadczyłem. Amplituner cechuje się wysoką kulturą pracy, jest cichy nie grzeje się mocno, nic nie pyka. Model wyprodukowany w listopadzie 2009.
Najważniejsze jest to, że świetnie gra. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.

Do góry