Harman Kardon AVR 660 czy Marantz SR 7007

xgutti

New member
Bez reklam
Witam.
Zastanawiam się nad wymianą swoich obecnych klocków H/K AVR 660 i odtwarzacz H/K BDT 30 na klocki innej marki a dokładnie Marantz SR 7005 lub 7007 i odtwarzacz UD 5007 lub 7006. Czy ktoś z was bawił się już takim zestawem i czy warto zamieniać Harmana na Marantz a może zamienić AVR 660 na AVR 760 by poprawić już swój obecny zestaw.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
A chcesz zamienic bo...?
7-mki Marantza ma Armanig, u mnie UD5007. Jestem bardzo zadowlony z brzmienia 6006 i obrazu UD5007 - przepasc jakosciowa vs odtwarzacz BD w PS3. Słuchałem 7005 w salonie i było wiecej niż dobrze. Musisz posłuchać przed zakupem

xgutti

New member
Bez reklam
zastanawiam się nad wymianą swojego AVR 660 na AVR 760 ale z drugiej strony to może zastąpić swój obecny zestaw Harmana AVR 660, BDT 30, HD 980 na klocki Marantza. SR 7007 i UD 5007. Ciekaw jestem czy taka wymiana ma sens?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
A coś Ci nie gra czy o co chodzi? Brzmienie jednak inne. Brzmienie HK też lubie, ale pewnych względów nie wybrałem tej marki.

xgutti

New member
Bez reklam
z jakiego powodu nie wybrałbyś marki Harman i co możesz mi powiedzieć o różnicy w dźwięku pomiędzy tymi markami.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
HK gra bardzo ładnie, ciepło, mocnym dolem i średnicą, ale jak dla mnie z mało szczegołową górą. Marantz również dał mi to czego oczekiwałem, jest jednak znacznie bardziej precyzyjny, i na moje ucho zostawi w tyle Denona, Yamahe, Onkyo czy Pioneera. Już nawet polubiłem go za wygląd, bo jeśli chodzi o design to wolalbym HK.

gerus6

Active member
Bez reklam
Ocenianie firmy świadczy o braku profesjonalizmu, można oceniać dane modele

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gerus6

Active member
Bez reklam
Widocznie nie jestem profesjonalistą ;) jednak wydawlo mi się, ze piszemy o konkretnych modelach :D
"na moje ucho zostawi w tyle Denona, Yamahe, Onkyo czy Pioneera" to są te konkretne modele?Weźmy np flagowe modele tych firm np YAMAHA DSP-Z11 , Denon AVR-4810, ONKYO TX 5009, PIONEER SC LX86, czy PIONEER LX 90, jeżeli flagowy model Marantz 7007 zagra lepiej od w/w modeli to gratuluję "ucha"

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dziękuję ;)
Przypominam, ze watek jest o konkretnych modelach konkretnych marek, nie Onkyo, nie Denon, nie Yamahy, nie Pionner, a te co podales sa sporo droższe od flagowego Marantza. Nie ma o czym dyskutować. Zawsze możesz założyć oobny wątek, chyba że chcesz w ten sposób pochwalić się profesjonalizmem i uchem i tak pomóc koledze, to również gratuluję.
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Odsłuchaj sam, bo to są modele dokładnie zbliżonych możliwościach.
Napisz do Blackninja On Ci pomoże.

Do góry