Harman Kardon avr 365 + Magnat ...(stereo)

hkmiki

New member
Chodzi mi czy sie dobrze zgrają w calym pasmie z tym amp. Gdzieś znalazlem określenie bas,bas,bas i tylko bas na kolumny magnat i chcialem to zweryfikować.

hkmiki

New member
Ok te magnaty odpadaja. Byłem dziś na odsłuchu w saturn, posłuchałem kilku zestawów: JBL80-fajnie grały lecz dużo za wysokie, klipsch mnie nie powaliły(rokowe ostre chałaśliwe granie) i wpadły mi w ucho 2 zestawy: quadral shogun i dali zensor 5. Oba zestawy kosztuja ok 2900, ale cóż ambicje mi trochę wzrosły:). Obu zestawu odsłuchiwałem w innych sklepach i na innych sprzętach wzmakach. Blackninja pytanie do ciebie, które z nich twoim zdaniem lepiej sie zgrają z moim avr. Czekam pilnie na odp bo jestem strasznie napalony i w pn chciałbym juz po coś jechać:)

hkmiki

New member
A ty przemko co sądzisz o połączeniu magnata quantum 675 z HK 365? Chodzi mi własnie o to połączenie. Nie miałem okazji ich posłuchac.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Magnat Quantum to jest wyższa seria głośników .Brzmienie nie ma nic wspólnego z tańszymi seriami np.Supreme ,Vector
Miałem okazję słuchać Quantum 655 kolumny brzmienie równe nie zauważyłem aby bas zbytnio się wybijał do przodu ,ogólnie brzmienie żywe ,szybkie o bardzo dobrym tempie ,bas krótki mocny .Ciekawie prezentują się wysokie tony są delikatnie cofnięte a pomimo to rozdzielcze nie są jasne ani krzykliwe .Ostatnio widziałem te kolumny na wyprzedaży za 1398zł /para ,w tej cenie to bardzo uczciwa propozycja jeżeli wziąć brzmienie i świetną jakość wykonania

Myślę że to dobra propozycja do Harmana szczególnie przy większym pomieszczeniu ,naprawdę warto posłuchać .Alternatywą mogą być kolumny JBL Studio 180/190

I jeszcze jedno nie bierz na serio wypowiedzi "internetowych guru" też czytałem ,że te kolumny podobno są zrobione w Chinach ,ktoś inny napisał ,że obudowy robią w Polsce ,a jeszcze innemu okleina zlazła ,to tylko świadczy o tym, że tak naprawdę nie widzieli tych kolumn na oczy

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Już przestałbyś bzdury pisać ,w ogóle słyszałeś te kolumny Magnata ? .Quantum jest jedną z najciekawszych propozycji ,wystarczy popatrzeć na przetworniki i sposób wykonania obudowy
Jak są dla Ciebie takie ciekawe to sobie je kup, dla mnie nie są ciekawe i pozostanę przy swoim wyborze.

Ok te magnaty odpadaja. Byłem dziś na odsłuchu w saturn, posłuchałem kilku zestawów: JBL80-fajnie grały lecz dużo za wysokie, klipsch mnie nie powaliły(rokowe ostre chałaśliwe granie) i wpadły mi w ucho 2 zestawy: quadral shogun i dali zensor 5. Oba zestawy kosztuja ok 2900, ale cóż ambicje mi trochę wzrosły:). Obu zestawu odsłuchiwałem w innych sklepach i na innych sprzętach wzmakach. Blackninja pytanie do ciebie, które z nich twoim zdaniem lepiej sie zgrają z moim avr. Czekam pilnie na odp bo jestem strasznie napalony i w pn chciałbym juz po coś jechać:)
Shogun i Zensor dobre kolumny, dziwne, że akurat te modele zwróciły Twoją uwagę, bo dobrze czuja się w odmiennych od siebie gatunkach muzycznych :) chyba będzie drugi odsłuch.

Ostatnia edycja:

jaco.37

Member
Bez reklam
Ja tam miałem u siebie tę Magnaty i nie dało się ukryć że dominującym pasmem był właśnie bas, niby to by było fajnie ale za bardzo trochę dominował nad resztą.

hkmiki

New member
Mam całkowity mętlik w głowie. Odsłuch odbywał sie w różnych sklepach, w różnym czasie i na innych wzmakach i muzyce serwowanej przez sklep. Przyznam ze podobał mi się dzwięk obu zestawów i z tego co udało mi sie zapamietać to shogun grał trochę soczystszy bas a dali grału bardzo naturalnie i precyzyjnie i że są to kolumny bardziej wszechstronne niz shogun? mam rację Blackninja?. Nie miałem niestety możliwości skonfrontować ich w jednej chwili, tak żeby dało sie porównać. Obsługa sklepowa oczywiście mówi że oba zestawy doskonale sie zgrają z hk. Które z nich lepiej spiszą w połączeniu z hk w muzyce typu Tiesto, Armin Van Buuren, Daft Punk lub telewizji 4fun tv, eska tv?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Przy tym repertuarze to raczej Shoguny :) Zensory lubią naturalne instrumenty i najlepiej unpluget, co nie zmienia faktu, że mogły Ci się podobać.

Do góry