H/K Harman Kardon 155 vs Denon 1908

duduś11

New member
Witam
Co powiecie o tych amplitunerach? Który lepszy? W który zainwestować. Który ma więcej opcji? Zestaw kolumn z jakimi ma chodzić amplituner to KLIPSCH F2/C2/B2 Muza przeróżna od POP po Rock. No oczywiście też kino domowe. Pokój otwarty ok 30m2.
Z góry wielkie dzięki
Gorąco pozdrawiam

soplus

Active member
Bez reklam
Nie ma lepszy gorszy, posłuchaj i wybierz sam. Jeden i drugi ma wady i zalety (np. H/K problemy z softem ale za to IMHO dużo lepszy dźwięk). Tylko zastanów się czy H/K155 nie będzie za słaby nie mówiąc już, że np H/K255 przekonwertuje Ci obraz do 1080p a Denek tylko do 1080i.

Ostatnia edycja:

duduś11

New member
No właśnie słuchałem ich no i praktycznie nie ma różnicy w dźwięku (przynajmniej ja nie czuję) no i dlatego zastanawiam się który więcej mi zaoferuje.
No H/K255 to już nie ta liga cenowa. Soplus powiedz mi co to jest IMHO i czy H/K155 nie ma konwersji? A jeżeli chodzi o moc to H/K155 wydaje mi się że powinien wystarczyć.
Dzięki i pozdr.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

boradyn

New member
IMHO - In My Humble Opinion - czyli moim skromnym zdaniem ;), a na 30 m2 155 może być lekko za słaby, ponadto różnic jest więcej niż skalowanie, 155 ma 5 kanałów, no i siła rzeczy nie ma możliwości dekodowania najnowszych formatów dźwięku co w zbliżającej się erze BlueRay może szybko okazać się uciążliwe ;) jeśli oczywiście na dźwięku Ci zależy.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
1908 to już stary model, jak już to 1909. AVR155 na razie nie pykają, a z większym pomieszczeniem poradzi sobie lepiej niż Denon.

Do góry