H/K AVR255 - 2 wyjscia sygnalu video

horos

New member
Witam,

Mam pytanko do posiadaczy w/w "pieca", ktorzy albo wiedza, albo wykorzystuja rozne wyjscia sygnalu wyzji. Do HDMI OUT mam podpiete LCD, a w przyszlosci chce wpiac projektor po Componencie. Czy w momencie podpiecia drugiego urzadzenia wyjsciowego, w menu pojawi sie opcja jego wyboru (tak jak to ma miejsce w urzadzeniach IN), czy tylko zewnetrzy rozgaleziacz bedzie rozwiazaniem?

Dzieki
horos

lepp

New member
Bez reklam
Możesz podpiąć drugie urządzenie po komponencie, jednak ampli nie przkonwertuje sygnału który wchodzi do niego po hdmi na component. Czyli albo zewnetrzny swich, albo podwójne podłączenie każdego wchodzącego urządzenia raz po hdmi drugi po analogu.

horos

New member
To znaczy, ze gdybym sam TV podpial po Componencie, to z sygnalem po HDMI z roznych zrodel, amplituner by sobie nie poradzil? Nie upieram sie, ze projektor ma byc po komponencie. Moze byc odwrotnie.

lepp

New member
Bez reklam
Nie
To znaczy, że jeśli do ampli podepniesz np dvd po hdmi to nie uzyskasz obrazu na wyjściu component w ampli, jedynie na hdmi.
255 ( ani żaden innny ampli ) na razie tego nie potrafią
Jeśli podepniesz wyszstkie urządzenia do ampli zarówno po hdmi jak i componencie, to mozna będzie ten problem ominąć.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Bawiłem się w domku pewnego czasu AVR347 i wejście po hdmi dawało nawet obraz na kompozycie. Podejrzewam, że w 255 jest analogicznie.

drjeff

New member
witam! wkoncu znalazlem cos na temat ktory mnie interesuje... mianowicie mam zamiar kupic nowy amplituner. Zalezy mi na podlaczeniu xboxa componentem do ampli a wyjsciu z obrazem do tv przez hdmi. Nie wiedzialem czy jest to mozliwe ale z tego co blackninja pisze jest :) Jak uwazacie? do 3tys HK 347 jest najlepszym wyborem?

arsenal

Moderator
VIP
U mnie X360 jest podłączony do AVR255 componentem a do tv idzie HDMI. AVR255 przyjmuje nawet 1080p/60 ze złącza component i wyśle 1080p/50/60/24 po HDMI. Przydatna spawa dla posiadaczy starszych wersji X360. :)
b9f4523e45b1ed07med.jpg

drjeff

New member
no to rewelacja! pozostaje mi teraz wybrac model... moze jakies propozycje?
z tego co widze to HK 255 ma nowe dekodery ktorych 347 nie ma... warto inwestowac w 355? czy zostac przy 255 z 1k w kieszenie? ;]

Ostatnia edycja:
Do góry