[GT30E] serwer medialny, sieć - filmiki tną z jednego komputera.

aneno

New member
Witam, mam pewien problem.
Mój telewizor to panasonic gt30e, podpięty do domowej sieci lan(router tp link). Są w niej połączone 2 komputery, telewizor i urządzenia wifi(laptop, smartfony). Utworzyłem serwer medialny poprzez opcje udostępniania multimediów w windows 7. Problem tkwi w tym, że na drugim komputerze syna wszystko działa jak należy, a na moim filmiki tną(tną cały czas, jakby był brak bufora i wideo miało 2 klatki/s). Na ps3 media serwer dzieje się tak samo. Komputery dość ogarnięte do takich zadań (syn - i3 540 4.3ghz, 4gb ram. Ja - phenom II x4 955 3.2ghz, 4gb ram), z dużą ilością wolnego miejsca na dysku i dokładnie tym samym systemem(w7 ultimate 64bit), więc tu chyba nie ma przyczyny kłopotu. Próbowałem odłączyć od routera kabel komputera syna i wpiąć swój na jego miejsce, ale nic to nie dało.
Może ktoś wie co może być grane?
pozdrawiam​

aneno

New member
Nie próbowałem, komputery są po prostu podłączone do jednego routera. Nie konfigurowałem niz z wzajemną wymianą plików, nie wiem jak to się robi.

aneno

New member
Kopiuje się z prędkością ~11-11.6mb/s(z dysku syna na mój)
PS. router to Tp-Link TL-WR740N(znalazłem na necie ten sam model ale inaczej wyglądający, jednak chodzi o ten kwadratowy)

Ostatnia edycja:

aneno

New member
U mnie też działa, na drugim kompie, przecież pisze. Albo z telefonu. Problem jest z tym jednym komputerem.

aneno

New member
; / kopiowanie z mojego komputera na komputer syna.. uwaga 6-12kb/s! antywirusa nie ma żadnego, systemowa zapora wyłączona.

Do góry