Głośniki samochodowe w domu czy kolumny

przem88

New member
Witam mam pytanie czy dało by rade w pokoju 17,5m2 490x373 umieścić głośniki w suficie z karton gipsu i subwoofer na podłodze myślałem o 4 głośnikach i subwoofer z jbla gt5 1204BR i do tego jakiś dobry wzmacniacz i żeby to można było podłączyć do komputera i używać do filmów, muzyki i gier oczywiście z dobrym brzmieniem i przestrzennym dźwiękiem czy może lepiej dać sobie spokój i kupić kolumny.
Budżet ok. 2000zł może trochę przekroczyć
Pozdrawiam i proszę o radę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście można montować ,ale to trochę inna półka. Dobry zestaw sufitowy Paradigm , Monitor Audio czy Kef kosztuje przynajmniej dwa razy tyle. To zostałbym przy kinie.

przem88

New member
A jest jakaś duża różnica między paradigm a takimi z jbla samochodowymi?
Mając na myśli dobre głośniki nie chodzi mi oczywiście o jakieś koncertowe czy studyjne maja poprostu czysto i mocno grac za rozsądną cenę.
Czy może coś takiego:
redcoon.pl/B294593-KODA-AV-800-T-C-S-SW-8150_51

Ostatnia edycja:

Radoslav

New member
A jest jakaś duża różnica między paradigm a takimi z jbla samochodowymi?
Mając na myśli dobre głośniki nie chodzi mi oczywiście o jakieś koncertowe czy studyjne maja poprostu czysto i mocno grac za rozsądną cenę.

Czysto to może zagrają, ale czy mocno...w miękkim karton-gipsie? Wątpliwe.

Przemek_PC

New member
Co to w ogóle za pomysł z głośnikami w suficie??? Tak to można w sklepie głośniki montować a nie w domu. Tylne głośniki jeszcze ujdą ale przednie? Słuchacz powinien znajdować się w osi głośnika bo poza osią od razu mamy spadek o 3dB nie mówiąc już o stereofonii. Według mnie pomysł beznadziejny jeśli jakość dźwięku ma być na jako takim poziomie. Jeśli jakość dźwięku nie jest jednak ważna to można spróbować ale wtedy o szczegóły pytać trzeba na forum budowlanym a nie poświęconym sprzętowi audio-video.

Do góry