Głośniki MISSION, spadek po bracie, co zrobić?:)

toomi7

New member
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Tradycyjnie jako nowy użytkownik trochę przynudzę ponieważ informuję że jest to mój pierwszy post na tym forum. Jestem dłuższy czas już zalogowany, ale do tej pory tylko czytałem, włąśnie dzięki Wam własnie zdecydowałem sie na projektor w moim raczkującym kinie domowym. Skoro już mam ładny duży ekran to czas na nagłośnienie. Przechodząc do sedna sprawy w spadku po bracie:cool: dostałem glośniki mission model 704 wydają mi sie dobrymi glośnikami na start. Potrzebuję do nich jakis dobry amplituner do okolo 1500 zł. :rolleyes:
Zaznaczam ze duzo ogladam filmy i troche muzyki. Do zestawu mam jeszcze monitory tylne rownież z tej serii. Muszę jeszcze upolować głosnik centralny, może też ktoś coś doradzi w tym temacie.
Pomieszczenie około 25 mkw
Dodaję że glosniki posiadają niezła moc, według producenta do do 250W 8 ohms
Link do wglądu http:[usun]//cgi.ebay.co.uk/Mission-704-Speakers_W0QQitemZ250520723454QQcategoryZ14993QQcmdZViewItem
Bedę bardzi wdzięczny za wszystkie rady i propozycje sprzetowe, może coś używanego i dobrego też, co sądzicie?

Widzę że temat trudny i nikt nie jest w stanie pomóc.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:

student28_2004

New member
Kup sobie Yamahę .Sam mam te głośniki i nie zamierzam ich wymieniać nigdy ,chyba ze same sie rozlecą .Mają nie samowity basior reszta też jest super. maja tą zaletę ,że przy cichym słuchaniu nie tracą niczego z swojego uroku.Sam mam podłączone te kolumny do amplitunera yamahy.

toomi7

New member
Yamaha

Wedlug rady i dobrych opini postanowiłem wybrac ampli Yamahy. interesują mnie trzy modele:
Yamaha RX-V863 około 2300 zł.
Yamaha RX-V861 około 1800 zł.
Yamaha RX-V663 około 1900 zł.
Czy moglibyście doradzić który najlepiej wybrac?
Gdzie najlepiej szukać, moze ebay, allegro, czy warto kupować używany sprzet tego rodzaju?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Wymieniłeś amplitunery od najlepszego do najgorszego, i mam tu na myśli odtwarzanie w stereo. Co do kupowania to sprzedamy Ci nowe taniej niż podałeś.

toomi7

New member
A porównanie 861 do 863 jak wypada, bo z tego co widze to oszczedność około 500 zł. A to dla mnie już kupa kasy. Czy warto doplacać?
Tak jak pisałem moim priorytetem nie jest stereo tylko kino domowe, chociaż nie mówię że nie bedę słuchać muzyki-około 30%. A czy moge prosić od Ciebie jakiś cennik wspomnianych amplitunerów:) i czy polecasz coś w tej cenie.....

Do góry