Matro napisał:
Wymieniliscie akurat te glosniki o ktorych myslalem.. Logi od poczatku mnie ciagnely do siebie.. ale ostatnio coraz czesciej widzi sie takie jak te ONKYO... Mam pytanie.. co do nich.. wiem ze logi jak da sie na maxa to nie szarpia mocno a sa glosne.. dzwiek na poziome 115 dB chyba... a jak z tymi ONKYO?
ciezka sprawa, bo logitecha nie slyszalem....
co do takiego zestawu onkyo - to troche inna półka i przeznaczenie....
upraszczajac:
co do glosnosci - taki zestaw na 20metrach kwadratowych rozkrecony gra czysto na poziomie glosnosci b. glosno (tryb imprezowy
- ciezko wytrzymac na poczatku....
jakosc: na pewno zagra ci czysciej niz logitech - z dwoch powodow - porzadny amplituner (a nie jakis mini dekoder wbudowany w zestaw logitecha i wzmacniacz wbudowany w subwoofer....) w zestawie logitecha bedziesz mial duzo basu i duzo wysokich tonow, w srodku pewnie bedzie dziura - tylko ze w grach znowu az tak ci nie zalezy na jakosci a techno tez tylko niskie tony i wysokie sa
....
co do basu: subwoofer jest jednak subwoofer, obawiam sie ze chociaz te kolumny maja calkiem calkiem bas za ta cene (mozna jeszcze na amplitunerze podkrecic) to moga miec mniej "dudnić" niz sub ligitecha....
z tym ze mozesz kupic ten zestaw onkyo i za czas jakis wylorzyc z 600 zeta na naprawde niezlego subwoofera, lepszego (i mocniejszego) niz w logitechu (polecam Magnat Monitor 300A, spada w cenie, a jest niezly, membrana 30cm) lub nawet kupic nawet jakis sporo slabszy sub (=tanszy)
a wtedu juz sasiedzi 2 pietra w gore beda wiedzieli w co grasz
twoja decyzja - miec najlepszy sprzet komputerowy, ale jednak tylko komputerowy, czy najtansze onkyo
ja bym wybral onkyo... ale odsluch zawsze jest wskazany
ps. a prog bolu jest subiektywny i wacha sie pomiedzy 115-140 dB (przewaznie 120), wiec raczej ostroznie z reklamami ze cos wyciska 115 dB