fererguson fk 7900 - konfiguracja telewizji satelitarnej

andrzej_i

New member
Witam,

w moim bloku jest centralna telewizja satelitarna. Na dachu znajduje się antena, z której sygnał rozprowadzany jest do wszystkich mieszkań. Dzięki temu kto chce odbiera sobie cyfrowy polsat, kto chce Nkę, a kto chce to canal+. Nie ma dzięki temu anteny na każdym balkonie.

Kupiłem sobie rzeczony odbiornik. Wszystko podłączyłem zgodnie z zaleceniami, ale niestety nie odbieram programów. Na telewizorzę otrzymuję komunikat - słaby sygnał lub brak, a sam tuner nie wyszukuje programów. Pojawia się informacja "failed".

Czy możecie poradzić mi co mogę sprawdzić lub przekonfigurować aby odbierać programy?
Działam na ustawieniach fabrycznych.

pozdrawiam,
Andrzej

andrzej_i

New member
Niestety moi sąsiedzi nie wiedzą jaką mają konfigurację, a czułbym się mocno niezręcznie jakbym niechcący coś im przestawił i mieliby ten sam problem.

Kombinując z różnymi ustawieniami udało mi się znaleźć kilka kanałów brytyjskich, czeskich i rumuńskich. Niestety polskich ciągle nie ma

piotr'ek

New member
Bez reklam
A z jakiego satelity - ferguson powinien taką informację wyświetlić, bo z Astry i HB nie ma praktycznie w/w kanałów.

Do góry