Aha dzieki za odp. Mam jeszcze pyt, mianowicie jak sie bezpiecznie odlacza np usb od tv bo jest napisane ze przed odlaczeniem trzeba go "zatrzymac" jak w pc. Mysle, ze wiecie co mam na mysli pozdr
Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi czy jest opcja bezpiecznego usuwania, na pewno nie należy wyjmować pendrive'a podczas odtwarzania z niego materiału, w ten sposób na komputerze 2 sztuki przez przypadek zmarnowałem :/
Dzieki raz jeszcze Ares78. Mam jeszcze pyt. Czy jest mozliwosc aby ten tv obslugiwal format Xvid? Jakas aktualizacja oprogramowania? Jak ja zrobic czy tv sam sie aktualizuje po podlaczeniu pod internet?
btw. szczerze mowiac nurtuje mnie cos jeszcze... dlaczego niektore kanaly w HD mam takie "sciete z boku" ( czarne paski po oby stronach)? Raz jest normalnie a raz wlasnie takie sciete na tym samym kanale... dodam ze mam ustawiana opcje w ustawieniach TV obrazu: rozdzielczosc HDMI na Auto, format 4:3 (mam do wyboru jeszcze 16:4 chyba i letterbox- przy kt opcji zostac)?
pozdr
dołączam się do pytania, kupiłem ojcu ex500 i lipa, nie odtwarza xvid gdzie większość filmów jest w tym kodeku, i co teraz, jest jakiś upgrade na pendrive??
Nie ten TV jest strasznie kapryśny i żadne zabiegi w postaci softu jeszcze nie pomogły i myślę że nie pomogą. Pojawiają się nowe modele na których teraz wszystko się skupi. Metodą prób i błędów trzeba wyczaić parametry xvid które on odtwarza. Ja walczyłem z tym tv i się poddałem. Kupiłem za 360zł zewnętrzny odtwarzacz i nie myślę czy odtworzę czy nie tylko wkładam i odtwarzam. Odnośnie usb: Nie ma funkcji bezpiecznego wyjmowania z gniazda. Ja osobiście wielokrotnie wkładałem i wyciągałem dysk z usb przy włączonym TV i jeszcze nic nie uwaliłem.
Peny mają diodę. Nie radziłbym wyjmować z gniazda kiedy szybko miga. W stanie 'nie pracy' miga powoli lub pali się na stałe i wtedy wiadomo - można.
Z plikami avi niedziałającymi poradziłem sobie konwersją programem Super@ - na wyjściu ustawiłem divx i ac3 i idzie bez problemu.
Za to mam problem z HD. Mkv prze-konwertowane na m2ts (tylko ten typ HD idzie na soniaku) przycina się i ogólnie lekko traci na jakości, i tu nie wiem czy wina programu Super@ czy ustawienia parametrów konwersji.