Eu46f5300

Shirai

New member
Witam. Teściu zakupił telewizor jak w temacie.
Zauważyłem, że w opcjach jest zakładka "sterowanie głosem". Jest ustawione na średnio.
Jednak za diaska nie wiem jak wydać mu jakąś komendę. Czy ten telewizor wogóle obsługuje sterowanie głosem? Jeżeli tak to mógłby ktoś pomóc to skonfigurować?

tdx

New member
Bez reklam
TV nie ma wbudowanego mikrofonu potrzebujesz kamery z mikrofonem samsunga albo pilota z mikrofonem...

TV owszem funkcję sterowania głosem obsługuje ale potrzebujesz pilota i podłączenia pod router (bo Twój TV nie ma wifi tylko lan)

Obecnie z tego nie jesteś w stanie skorzystać...

Shirai

New member
Konieczne jest połączenie z internetem? Nie wsytarczy sam pilot?
Mam jescze pytanie co do aktualizacji. Ściągnałem plik z oficialnej strony i co teraz powinienem z nim zrobić, żeby wgrać przesz usb?

tdx

New member
Bez reklam
A masz pilota? Pilot działa po BT ale skoro masz już go w ręce sterowanie głosem jest bezcelowe :0 (znaczy trwa dłużej niż standardowo wciśnięcie przycisku na pilocie) dopiero mikrofon z kamerą może mieć jakiś sens bo nie musisz mieć pilota

Co do aktualizacji

Ściągasz soft ze strony rozpakowujesz na pendrive tak żeby był katalog z nr softu w nim folder image a w nim plik upgrade

odpalasz TV wkładasz pena do usb czekasz chwilę dajesz pomoc aktualizacja aktualizuj teraz

Do góry