EPG w TV Philips

KaDet

New member
Witajcie Mam takowy problem: ostatnio konfigurowałem TV Philips 32PFL7404H/12, po wyszukaniu kanałów z DVB-T zauważyłem, że nie funkcjonuje EPG. Doczytałem, że ustawienie (przed instalacją kanałów) kraju Finlandia rozwiązuje problem zresztą podobną pomoc otrzymałem na infolinii Philipsa. Faktycznie po ustawieniu Finlandii EPG zadziałało ale wszystkie pozycje są zapisane z jedno minutowym wyprzedzeniem np. Teleexpres wg EPG jest o godzinie 16:59 :/ Dodam tylko, że TV ma zainstalowane najnowsze oprogramowanie. Czy coś się jeszcze z tym da zrobić czy już trzeba się tylko przyzwyczaić?

P.s. Swoją drogą to skandal, że rynek polski jest tak traktowany - na infolinii poinformowano mnie, że EPG jeszcze długo nie będzie dostępne instalując odbiornik na Polskę bo u nas nie ma DVB-T! Ciekawe tylko czy w 2013 roku ktokolwiek zrobi jeszcze nowy soft dla odbiorników które będą wtedy miały już ładnych kilka lat. Jest to szczególnie frustrujące jak się pomyśli, że taka zmiana w sofcie to pewnie kilka kliknięć myszką.

KaDet

New member
Kurcze zrozumiał bym jakby to dotyczyło sprzętu sprowadzanego na jakieś indywidualne zamówienie np. z Meksyku ale Philips to firma obecna oficjalnie w Polsce od wielu lat.... no cóż ciekawe więc czy Philips nie oleje już całkowicie swoich telewizorów skoro sprzedał ich produkcję jakimś chińczykom.

silveradoo

New member
witam, ustawiłem Finlandię i epg hulało na polskim DVB-T; dziś patrze program i jest przesunięcie np godz 18:00 a pokazuje że teraz trwa program z godz 20. zmieniły się też te godziny 17:59 czy 18:29 na normalne 18:00 czy 18:30.

ktoś wie co się stało? nic nie zmieniałem w ustawieniach, żadnej godziny, nic.
dałem aktualizację programu epg i niestety nie pomogło.

TV to LED 40PFL5605

pozdrawiam

edit---
sprawdziłem na drugim tv lg, epg hula prawidłowo

Do góry