Dziwny LCD Samsunga

xroma

Member
Zastanawiałem sie dlaczego nikt nie wspomina o modelu LE32R4 - takiego jakiego ja posiadam. Dziwne , ze nawet nie moge go znalezc na stronie glownej samsung.pl . Wczesniej ( przy poprzednich postach ) pisałem , że mam LE32R51 ale po przeczytaniu postow w innym temacie troszke sie zdziwilem ( brak HDMI w modelu ) . Wzielem instrukcje do ręki ( zadko do niej zagladam ) i szok ! Moj TV ma inne oznaczenie niz myslalem okazalo sie ze mam model LE32R4. to jego specyfikacja http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?SAM-LE32R4

Jest wejsacie HDMI a obraz ? .... hmmm nawet na glupiej antenie ( podlaczona na chwile ) obraz jest b.dobry. Cyfra+ to juz rewelacja a DVD ( kino HT-TP75 tez samsunga ) to juz istna bajka. No moze nie jest to jeszcze HD , ale jest naprawde niezle. Zobaczymy jak bedzie po zakupie Snazio ale spodziewam sie zawału

I tutaj pojawia się moje pytanie - czy ktos jeszcze z forumowiczow posiada taki panel? Bo wyczytac mozna praktycznie tylko 32R51 a o moim nie moge znaleźć nic - kompletnie nic. ( nie tylko na forum )
Dodam , że kupiłem go w polsce.

murdock

Banned
Ten model co napisałeś to LE32R41B. Zalega on półki wielu sklepów ze sprzętem RTV. Też się zastanawiałem, czy różnica w jakości obrazu jest duża w stosunku do R51B, bo w cenie napewno. Jest on w podobnej cenie co model t51b, ale czy podobna jest też ich jakość??

xroma

Member
DVD recorder Pioneer DVR-530H-S kontra JVC DR-MH300

Ja jestem z niego bardzo zadowolony, zastanawia mnie tylko taka szalona roznica w cenie. W czasie gdzy go kupowalem kosztowal 4990 zł. a ( Avans ) a ten drugi 5600 ( Euro-Rtv-Agd ) Niech mnie ktoś oświeci :)

gientaras

New member
dokładnie! ja nawet założyłem specjalnie temat co do tych samsungów LE26R41B i R51B, ale jak na razie nikt nic nie wie. Próbowałem także uzyskać informacje od Samsunga, ale jak na razie zero odzewu..

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
seria r 41 - mniejsza dynamika kontrastu , wolniejsze procesory ruchu /widać przy slabszym sygnale w formie wiekszych smużeń/.
Porównanie do serii R 51.
Ale z dobrego sygnału R 41 zadowoli nie jednego malkontenta.
Gra bardzo dobrze .
Ma też super cenę / R 41/ - 3350 zł
pozdrawiam

Do góry