Dysk z PS3 40 GB - Czy działa jako zewnętrzny z konsolą z zasilaniem z 1 portu USB?

Masta_J

Active member
Bez reklam
Witam!
Chciałem zapytać czy ktoś z Was wie z doświadczenia czy dysk wyjęty z konsoli 40 GB (podobno jakiś Seagate) będzie działał z konsolą jako dysk zewnętrzny w obudowie i wystarczy mu zasilanie z jednego tylko portu USB?
Czy może jest to w jakiś sposób zależne od obudowy, w której ten dysk będzie siedział?
Dodam, że w obudowie tej pierwotnie jest Samsung 320 GB, który wymaga zasilania z 2 portów USB - obudowa w zestawie ma taki właśnie kabelek rozgałęziony na 2 USB.
Bardzo dziękuję i pozdrawiam,

mroziek

New member
Mam dysk z PS3 (40GB) w obudowie i dołączony był kabel z 2 wyjściami USB ( potrzebne są 2 wówczas gdy korzystamy z USB 1.0). Wystarczy podpiąć go jednym kablem USB 2.0 do komputera i śmiga rewelacyjnie.

Masta_J

Active member
Bez reklam
OK, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
Napisz mi tylko jeszcze proszę czy tak samo bezproblemowo działa na 1 USB podłączony do PS3?

Pozdrawiam,

mroziek

New member
Z tego co pamiętam nie było problemu z jednym USB na PS3. W specyfikacji pisze ze ma USB 2.0. Dysk będę mieć jutro, mogę sprawdzić dla pewności ale wiem musi śmigać na jednym.

Do góry