Witam Was serdecznie, obecnie jestem użytkownikiem pakietu w UPC TV cyfrowa HD z dekoderem + 30mb internet, płacę za to wszystko 120zł. W domu mam dwie plazmy panasa przy czym jedna jest podłączona z dekoderem i obraz jest spoko a na drugim też ciągnę kanały z UPC ale na analogu. Już wolałbym zwykłą teraz polską cyfrówkę z dvb-t ciągnąć ale nie znajduje mi żadnych programów.
Teraz kwestia czy warto i czy opłaca się przechodzić na platformy satelitarne. Chodzi mi głównie o kwestie montażu bo mieszkam w bloku w Krakowie i np. Pan z UPC nic nie musiał wiercić, zmieniać, motać tylko po prostu przyszedł popodłanczal jakieś kable co już miałem w mieszkaniu i wszystko grało.
Czy jeśli zamówiłbym dajmy na to taką cyfre+ to mogłoby to jakoś śmigać na tych kablach? Gdzie zainstalowana byłaby antena? Czy musiałbym prowadzić jakieś kable po mieszkaniu?
Mysłałem także nad opcja z netii, tj. internet 20mb + pakiet TV, wszystko za 80zł
Przyjmna cena ale tu również nasówa się pytanie apropo instalacji tego wszystkiego i akurat w przypadku netii jakości nadawanych prograów, czy będzie odstawała od UPC?
Zalezy mi na starndardowych programach (także w HD) + TVN24, Polsat Film
Co myślicie? Zmiana z UPC na satelite albo netie będzie mocno problematyczna?
ps. najlepsza dla mnie oferta to Cyfrowy Polsat Familijny HD 49zl (z multiroom) + internet netia 50MB 65,90 razem ~120zl
Pozdrawiam
Teraz kwestia czy warto i czy opłaca się przechodzić na platformy satelitarne. Chodzi mi głównie o kwestie montażu bo mieszkam w bloku w Krakowie i np. Pan z UPC nic nie musiał wiercić, zmieniać, motać tylko po prostu przyszedł popodłanczal jakieś kable co już miałem w mieszkaniu i wszystko grało.
Czy jeśli zamówiłbym dajmy na to taką cyfre+ to mogłoby to jakoś śmigać na tych kablach? Gdzie zainstalowana byłaby antena? Czy musiałbym prowadzić jakieś kable po mieszkaniu?
Mysłałem także nad opcja z netii, tj. internet 20mb + pakiet TV, wszystko za 80zł
Zalezy mi na starndardowych programach (także w HD) + TVN24, Polsat Film
Co myślicie? Zmiana z UPC na satelite albo netie będzie mocno problematyczna?
ps. najlepsza dla mnie oferta to Cyfrowy Polsat Familijny HD 49zl (z multiroom) + internet netia 50MB 65,90 razem ~120zl
Pozdrawiam