Dwa pytania do użytkowników z3030

kropaske

New member
Witam, otóż jakiś czas temu nabyłem toshibą z3030 i po jakimś czasie zauważyłem dwie rzeczy i chciałbym aby ktoś sprawdził u siebie czy ma podobnie. Po pierwsze kiedy wieczorem nastaje błoga cisza i wyłącze wszystko i wyciszę głos w tv to słyszę dziwne buczenie nie słychać tego kiedy oglądam filmy itp - czy to normalka? Druga rzecz natomiast to panel w moim tv wygląda na to, że nie jest przymocowany do ramki telewizora jeśli pchnę go lekko to widać, że poprostu się rusza. Szczególnie można to zauważyć dotykając go przy ramce ma poprostu kilka milimetrów ok 4 luzu i to wydaje mi się podejrzane. Proszę zatem użytkowników z3030 o potwierdzenie lub zaprzeczenie powyższych z góry dziękuję i pozdrawiam...

...zapomniałem dodać tv ma 42"

Ostatnia edycja:

wiwin

New member
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Toshiby Z 3030.Jak chyba każdy od samego początku testuję ten model bardzo intensywnie i jak do tej pory,jestem z niego bardzo zadowolony.Sprawdziłem przed chwilą to,oczym pisze kolega kropaske i oto co stwierdziłem:
-po pierwsze panel jest przymocowany na sztywno i z całą pewnością nie ma żadnych luzów
-po drugie po wyciszeniu głośników i przyłożeniu ucha!!! do telewizora nie słyszę absolutnie żadnego dźwięku.
Różnica polega tylko na tym,że ja mam model 37 cali.
Według informacji na kartonie wynika,że mój był składany w Wielkiej Brytanii.

kropaske

New member
wiwin napisał:
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Toshiby Z 3030.Jak chyba każdy od samego początku testuję ten model bardzo intensywnie i jak do tej pory,jestem z niego bardzo zadowolony.Sprawdziłem przed chwilą to,oczym pisze kolega kropaske i oto co stwierdziłem:
-po pierwsze panel jest przymocowany na sztywno i z całą pewnością nie ma żadnych luzów
-po drugie po wyciszeniu głośników i przyłożeniu ucha!!! do telewizora nie słyszę absolutnie żadnego dźwięku.
Różnica polega tylko na tym,że ja mam model 37 cali.
Według informacji na kartonie wynika,że mój był składany w Wielkiej Brytanii.

Dzięki za odpowiedź, mój tv też jest z Anglii, w czwartek mają po niego przyjechać i idzie na "warsztat" albo dadzą nowy zobaczymy...

Do góry