Witam
Tez stoje przed dylematem co do wyboru DVD. Tak zastanawiam sie nad takimi modelami:
1. LG DVX9900H ktory ma bardzo dobra cene i np wedlug wedlug gazety Audio cytuje: "Doskonałe wyposażenie. Twarde, dynamiczne brzmienie i znakomity, neutralny obraz."
2. samsung DVD HD860 cena tez dosyc atrakcyjna i w komlecie kabel hdmi gratis. i w Audio-Video - rekomendacja dla modeli HD745, 945 i 950 (chociaz te modele raczej droższe)
3. Pioneer DV-585A gazeta audio "Od strony dźwięku i obrazu rewelacja, w dziedzinie wyposażenia i oprogramowania... również."
4. denon dvd 1720 .. audio. "Mocna obudowa, solidna mechanika i dekodery, dobry dźwięk, doskonały obraz."
Z w/w modelami nie mialem stycznosci wiec sa to wedlug mnie opinie malo wiarygodne, najlepiej jak by wypowiedzialy sie osoby ktore posiadaja takie modele lub je porownywaly.
Aby porownac moj stary odtwaracz philips dvd 571 pozyczylem panasonica s29 i Rv32. Po szybkich testach troche sie rozczarowalem - dzwiek w porownaniu do mojego "staruszka" na panasonicach zdecydowanie gorszy brak "glebi" i slychac mnie szczegolow(dvd podlaczone pod amplituner yamaha).
Co do obrazu to mam mieszane "odczucia" (philips i rv32 na zwyklym kablu a s29 na "komponencie"). Jakos nie widze znaczacej roznicy w obrazie jedynie na s29 obraz bardziej szczegolowy. Potestuje jeszcze dzisiaj i napisze cos wiecej. Na to chwile jestem za dvd 571 obraz bardziej "analogowy" i dzwiek znacznie lepszy !. Co do odtwarzania divix itp. nie porownuje bo nie korzystam i jest to dla mnie gadzet zbedny.
Pozdrowienia
Michał