DVD Denon 1740 a HD

smolus7

New member
Witam. Posiadam dvd Denon 1740. Chciałem włączyć coś w HD i Full HD ale nagrałem na płytke trailery w Full HD, nie ruszyło mi, ale było to w formacie WMV a takowych moje DVD nieodtwarza. Wypaliłem trailer HD gry Diablo III który jest w formacie AVI, tym razem DVD wykryło plik ale nie chciało go odtworzyć.

I teraz moje pytanie czy te dvd odtwarza coś w rozdzielczościach HD i Full HD? Dodam że dvd posiada skalowanie do rozdzielczości 1080p i z tv łącze sie kabelkiem HDMI.

Czy te DVD odtworzy film HD/Full HD np. taki z wypożyczalni.

Ostatnia edycja:

smolus7

New member
No tak. nie odtwarza HD tylko skaluje do wyższej rozdziałki. Odtwarzam hd z kompa ale mam problem ponieważ czasami (raz na 10sec) zatnie mi obraz. Jaki trzeba mieć komputer do odtwarzania full hd?
Mój pc
Cpu e8200
gpu radeon 4850
ram 4gb

Pawik04

New member
denon1740

Mam odtwarzacz Denona 1740 i nie mogę odtworzyć płyty HD DVD ma skanowanie 1080p i ustawiam taki format a tu nic,czy komuś ten odtwarzacz czyta pliki HD?:confused:

Soryu

New member
Bez reklam
dvd nie odtwarza materialu hd (jedynie kilka odtwarzaczy dvd ma certyfikat divxhd, co i tak daje tylko 720p, i tylko w przypadku kodeka divx/xvid), wiec skalowanie do 1080p nie oznacza, ze odtworzy material fullhd, tylko ze moze lepiej lub gorzej poprawic rozdzielczosc materialu dvd lub gorszego.

w kazdym razie denon 1710 nie da rady hd. co innego denon dbp-1611ud.

Pawik04

New member
Wielki dzięki Soryu,już się dowiedziałem.
pkomp,nie pozjadałem jeszcze wszystkich rozumów i dlatego tu piszę,w każdym razie dzięki .

Do góry