dvb-t warszawa i philips

spmail

New member
Witam,

Nabyłem niedawno . Mój znajomy sprawdził, jakie sygnały telewizyjne przesyła moja intstalacja i okazało się, że są wśród nich także sygnały cyfrowe chyba 12 stacji. Choć zakupiony przeze mnie telewizor miał mieć dekoder do DVB-T, zarówno nie widzi tych programów, jak i co oczywiste nie nie odkodowuje ich. Czy ktoś spotkał się z tym problemem? Jak go rozwiązać. Serwis przygląda się sprawie od kilku dni... bez efektu. Wysłałem w końcu maila i czekam na odpowiedź. Widziałem ich zastrzeżenie w instrukcji, ale nie napisali tam, że na Polski rynek nie dają tego dekodera, ale że nie jest on obsługiwany w naszym kraju. Sygnały cyfrowe sa już jednak tylko w fazie testowej, powinienem więc je móc odbierać.

Dzięki

awujotka

New member
Bez reklam
Niestety, ale by móc odbierać DVB-T w Polsce trzeba mieć dekoder MPEG-4. A takowy na pokładzie posiadają Philipsy z końcówką H. Końcówka D - "tylko" dekoder (jak jest) MPEG-2. Pozdrawiam

Bodzias

Klub HDTV.com.pl
VIP
awujotka napisał:
Niestety, ale by móc odbierać DVB-T w Polsce trzeba mieć dekoder MPEG-4. A takowy na pokładzie posiadają Philipsy z końcówką H. Końcówka D - "tylko" dekoder (jak jest) MPEG-2. Pozdrawiam

No ale mozna dokupić dekoder MPEG-4->MPEG-2 w postaci modułu CAM wkłądanego w gniazdo CI , na przykład na allegro: "VIACCESS CI CAM NP4" z procesorem NP4 firmy Neotion już za 142,50 PLN:eek:

awujotka

New member
Bez reklam
Zgadza się, że dekoder można dokupić. Ale autor wątku pytał o swój tv, czyli dodatkowego dekodera nie ma.

A nawet posiadając dekoder MPEG-4 w tv, to i tak wtedy jako kraj instalacji trzeba wybrac np. Niemcy, bo po wybraniu Polski nie "widzi" niestety kanałów cyfrowych - bynajmniej tak jest u mnie (9803)

Do góry