DVB-T raz na TV raz na rzutnik

doondie

New member
Bry!

Zestaw następujący:
ampli Denon
TV
Rzutnik Optoma

Problem: DVB-T na projektor.

Stan na dziś.
Antena DVB-t wetknięta prosto w TV. Denon (avrx2400) nie posiada wejścia antenowego TV.
Oglądanie TV z dzwiękiem na kolumny działa OK. TV i Denon połączone HDMI.

Problem pojawia się gdy chcę DVB-T rzucić na projektor.

Pytanie: czy jest jakaś przejściówka / złączka, która dzieli sygnał z antenty DVB-T na wyjscie zwykłe antenowe i np HDMI. Bo wtedy wnioskuję, że w Denona poszłaby wtyczka po HDMI i potem już obraz leci albo na TV albo na rzutnik.

Czy jeszcze jakoś inaczej?

Bo w tym momencie rzutnik nie ma sygnału DVB-T, więc nie jest zaskoczeniem, że go nie wyświetla.

Pozdrawiam,
Wojtek

LuckyS

New member
Amplituner nie posiada wbudowanego tunera (są w ogóle takie co mają?) DVB-T i/lub /C/S, także nie ma prawa mieć gniazda antenowego do tv jakiejkolwiek: naziemnej, kablowej czy też satelitarnej.
Obawiam się, że najlepszą (i jedyną) "przejściówką" będzie zewnętrzny tuner który będzie miał m.in. DVB-T podpięty pod ampli (wEjście HDMI) i projektor (2-gie wYjście HDMI)

iT!T

Member
Miałem podobny problem. Poszedłem po najmniejszej linii oporu i kiedy chcę obejrzeć coś z TV na dużym ekranie (a rzadko się zdarza), wyjmuję z szuflady tuner zew. i podłączam.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tez uzywam zewnetrznego tunera, ale tu uwaga, Marantz i Epson z nie ze wszystkimi wspolpracuja.

Mialem androidboxa z tunerem to obraz rwalo jak...

Ferguson ariva nie dziala za epsonem.

Skymaster z mediaexpertu dzialal tylko z rozdzielczoscia 720p.

Najtansza Manta z mediaexpertu pozamiatala wszystkie powyzsze tunery i dziala najplynniej i bez problemu z 1080p.

doondie

New member
Najtansza Manta z mediaexpertu pozamiatala wszystkie powyzsze tunery i dziala najplynniej i bez problemu z 1080p.

podpowiesz model? MANTA DVB-T010S?

Miałem podobny problem. Poszedłem po najmniejszej linii oporu i kiedy chcę obejrzeć coś z TV na dużym ekranie (a rzadko się zdarza), wyjmuję z szuflady tuner zew. i podłączam.

chciałem uniknąć jak ognia kolejnego urządzenia i pilota, ale faktycznie wersja campingowa, czyli każdorazowe rozkładanie nie jest potencjalnie problemem przy częstotliwości. Idę w to rozwiązanie.

Dziękuję!

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak bede w domu to zobacze dokladny model.

Mam tylka ta fote na telefonie. Z tych 4 tylko manta dziala w pelni.

Do góry