przemo1979
New member
witam
potrzebuję pomocy w wyborze. nie ukrywam że zwróciłem uwagę na Sharpa 70LE835e, choć myślałem, że jako sceptyk co do technonowości raczej kupię model 70LE740e i dostanę świetny TV za dobrą cenę, a nie przepłacę za nowość i możliwości, których nigdy tak naprawdę wyraźnie nie spostrzegę ani nie wykorzystam.... generalnie mogę wydać dużo, nawet bardzo ale nie wiem czy to ma większy sens i tu potrzebuję mocnej porady. no i ten Sharp to akurat wpadł mi w oko w sklepie z racji wielkości, więc jeśli jest coś dobrego w dobrej cenie to jestem bardzo otwarty na dobre rady
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? z prawej strony, solidne nasłonecznienie (olbrzymie okno, strona zachodnia)
7. Jaki masz obecnie telewizor? nowe tv będzie do nowego domu, obecnie w mieszkaniu jakiś wyższej klasy thompson lcd 38''
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? świetny obraz, wifi, ładny wygląd
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowa kablówka UPC + programy HD
10 .Jakie urządzenia? PS3
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 6-8h (dzieciaki...)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, filmy, bajki dla dzieci
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? sporadycznie, 1-2 razy w tygodniu
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? no właśnie.... myślałem o 60'' ale poczytałem forum i chyba 70'', a Wy pewnie mnie na 80'' będziecie namawiać
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? cena
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Częściej wieczorami.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? hmmm..... myślałem o 10 tys., ale jeśli naprawdę bardzo warto wydać to w grę wchodzi kwota do 20 tys.
21. Czy telewizor ma mieć 3D ? dzieciaki jeszcze za małe, techno-gadżeciarzami nie jesteśmy, nie jest to więc rzecz jakoś istotna ale może się okazać że chwyci
potrzebuję pomocy w wyborze. nie ukrywam że zwróciłem uwagę na Sharpa 70LE835e, choć myślałem, że jako sceptyk co do technonowości raczej kupię model 70LE740e i dostanę świetny TV za dobrą cenę, a nie przepłacę za nowość i możliwości, których nigdy tak naprawdę wyraźnie nie spostrzegę ani nie wykorzystam.... generalnie mogę wydać dużo, nawet bardzo ale nie wiem czy to ma większy sens i tu potrzebuję mocnej porady. no i ten Sharp to akurat wpadł mi w oko w sklepie z racji wielkości, więc jeśli jest coś dobrego w dobrej cenie to jestem bardzo otwarty na dobre rady
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? z prawej strony, solidne nasłonecznienie (olbrzymie okno, strona zachodnia)
7. Jaki masz obecnie telewizor? nowe tv będzie do nowego domu, obecnie w mieszkaniu jakiś wyższej klasy thompson lcd 38''
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? świetny obraz, wifi, ładny wygląd
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? cyfrowa kablówka UPC + programy HD
10 .Jakie urządzenia? PS3
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 6-8h (dzieciaki...)
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, filmy, bajki dla dzieci
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? sporadycznie, 1-2 razy w tygodniu
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? no właśnie.... myślałem o 60'' ale poczytałem forum i chyba 70'', a Wy pewnie mnie na 80'' będziecie namawiać
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? cena
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Częściej wieczorami.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? hmmm..... myślałem o 10 tys., ale jeśli naprawdę bardzo warto wydać to w grę wchodzi kwota do 20 tys.
21. Czy telewizor ma mieć 3D ? dzieciaki jeszcze za małe, techno-gadżeciarzami nie jesteśmy, nie jest to więc rzecz jakoś istotna ale może się okazać że chwyci