Duży 50-60 cali do 6000-6500 zł

Nacho85

New member
Będzie to mój pierwszy własny Tv, planowany zakup to druga połowa sierpnia. Mam parę typów TV, ale z chęcią zobaczę Wasze. Póki co nic nie sugeruje.

1. odległość od ekranu: 4-5m,ale może być mniej, zależy jak sobie urządzę nowy pokój
2. jak słońce świeci w pokoju: okna od południa, TV na zachodniej ścianie, rolety + duże tuje na zewnątrz skutecznie blokują słońce
3. Jak duży jest pokój: 6x4 m
4. Preferowana technologia: LED, nieśmiało patrzę też na plazmę Panasonica, model ST
5. jaki masz obecnie telewizor: oglądam u brata na Toshiba 46WL753
6. jakie programy najczęściej oglądasz: mnóstwo sportu, zwłaszcza piłki nożnej oraz porównywalnie filmy i seriale z odtwarzacza dvd
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: po południu i wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej przy drobnym świetle lampki
9. wolisz obraz ostry czy łagodny: ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa: raczej matową, nie chce się przeglądać w TV
11. preferowana wielkość telewizora: 50-60 cali
12. preferowana marka: Sharp, Toshiba może jeszcze Philips
13. czego nie lubisz w telewizorach: awaryjności, kiepskiej jakości obrazu, słabego dźwięku, długiej reakcji na zadaną komendę
14. jakie urządzenia będą podłączone: dekoder c+ HD, odtwarzacz dvd lub blu-ray, kiedyś kino domowe
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 50% TV, 50% odtwarzacz
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych: na wprost
17. czy ważne jest wifi: nie
18. czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora: nie
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: nie
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: niekoniecznie, ale mile widziane
22. ma mieć 3D: tak
23. ma mieć slot na karty SD: przydałoby się
24. Jaki masz sygnał: naziemna cyfrowa, C+
25. ile programów HD: sporo
26. ma stać czy wisieć: stać
27.Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, przyzwoity dźwięk, mała awaryjność
28. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 4-6
29.Sugerowana cena: do 6000zł + max 5%

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tu wielkość ma znacznie .
Więc sięgałbym po 60LE 635 lub 60Le740 Sharpa (ten jest z 3D)
Do porównania : Philips 55WL 5507, Samsung 55ES6800

Nacho85

New member
Właśnie w ostatnim czasie Sharp 60LE740E głównie zaprząta moją głowę. Dziś obejrzałem sporą liczbę TV ( w Saturnie Wwa-Targówek mają wręcz idealną ekspozycję) i prawdopodobnie klamka zapadła na ten model, chyba że może uda się znowu trafić na promocję, bo 2 tygodnie temu w MM model 60LE830 był za 6799zł, także wtedy skuszę się na niego.
Rozumiem, że LE740 do oglądania piłki nożnej będzie się nadawał więcej niż poprawnie ?
Kiki można spodziewać się testu 60LE740E ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sorry ale miałem kilka ważnych spraw.
Jutro mam spotkania.
Do Soboty będzie.
Oczywiście że się nadaje , najwięcej osób kupiło go przed ME i są naprawdę zadowoleni.

Do góry