Dune HD Solo 8K / Dune HD Max 8K

Arek

Member
Cześć, nie znalazłem wątku poświęconego tym modelom. Mam za sobą doświadczenia z playerami Huyndaia, Mede8era, Himedii i Zidoo, ale nigdy nie miałem Dune HD. W recenzjach na YT dobrze oceniają ten sprzęt, czy ktoś z forumowiczów już przerabiał?

Tutaj linki z opisem:

Fanek

Member
Bez reklam
Miesiąc temu stałem przed wyborem Dune HD Solo 8K czy Zidoo Z30 Pro i wybrałem jednak Zidoo ze wzg na wygląd menu i poster wall, w Zidoo mi się bardziej podoba, menu jest bardziej nowoczesne łądniejsze dopieszczone. Porównaj sobie na Youtube menu jednego i drugiego który się lepiej podoba. Ja z Z30 Pro (to jest model nowy 8K) jestem bardzo zadowolony.
A jaki miałeś model Zidoo i czy było coś nie tak?

Arek

Member
A jaki miałeś model Zidoo i czy było coś nie tak?

To nie tak że przekreślam zidoo, ja mam stary już model z1000 i ze starym ampli który ma tylko hdmi 1.4 kaszani się obraz gdy natywny plik ma hdr, niezależnie czy funkcja jest włączona czy wyłączona, szerzej opisałem to w watku z zidoo i na forum futeko. Również przełączanie pomiędzy TV4k a projem 1080p wykaszaniało obraz na tym drugim, nie radził sobie z przejściem na natywną rozdzielczość odbiornika (na Q10ro i mederze bez problemów) Nie mam pojęcia czy w nowszych jest już lepiej ro rozwiązane , zreszt a i tak muszę już zmienić proj i ampli. Dodatkowo chcę używać dwa playery, a Q10pro i zidoo mają tą samą częstotliwość pilotów, i mimo że są niektóre z nich BT to włączanie jest zawsze po irdA i się kaszani, jak wyłączam to drugi się włącza itd. ;)

Po prostu kiedyś korespondowałem na OLX z kimś kto sprzedawał zidoo, przesiesiadł się na HD Tune i mega zadowolony ale nie pamiętam co było lepiej.

Do góry