Witam serdecznie.Zakładam ten wątek dla potwierdzenia moich przypuszczeń.Chodzi o odtwarzanie Dolby Vision i Dolby Atmos jednocześnie.Setup wyglada następująco.Mam LG C8 OLED 55”,Nvidia Shield Pro 2019 i Kino Domowe ONKYO HT-R494.Czyli jeśli odtwarzam plik z Dolby Atmos i Vision zawsze nie uzyskuje jednego z nich.Powiem za wczasu ze tv mam już 2 lata a kino domowe 3 lata.Jeśli podłączę shielda do av recivera to nie uzyskuje Dolby Vision(ponieważ ten av go nie wspiera?)a jeśli podłączę shielda do tv i av później to mam Dolby Vision ale bez Dolby Atmos(ponieważ C8 nie jest w stanie przesłać po hdmi tego źródła dźwięku ?)Czy dobrze to rozumiem?Jesli podłączę shield do tv bez av recivera to mam Dolby Atmos i Vision.Czyli rozwiązanie jest jedynie wymiana Av na nowszy wspierający obie technologie,lub oglądanie na samym tv bez kina domowego.Mam nadzieje ze napisałem to w miarę zrozumiale.A drugie pytanie jest jaki av reciver polecacie?znalazłem budżetowy SONY STR DH790 lub droższy DENON AVR X1600H.Ponieważ coraz więcej filmów ,seriali wychodzi w obu tych formatach.Różnica będzie znacząca pomiędzy zwykłym HDR aż Atmosem a Dolby Vision z Atmosem?