Dobry TV DO 2000zł LCD, LED, PLAZMA?

feeling

New member
1. Odległość od ekranu: 3 metry
2. Jak słońce świeci w pokoju: słabo
3. Jak duży jest pokój: ok. 12 m2
4. Preferowana technologia: LCD, LED lub PLAZMA, obojętnie, w zależności co lepsze do tej kwoty
5. Jaki masz obecnie telewizor: CRT 21
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: SPORT, FILMY Z DYSKU/PENDRIVE
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: WIECZÓR
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: RACZEJ BEZ
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: coś pomiędzy :)
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora: 40-42"
12. Preferowana marka: -------------
13. Czego nie lubisz w telewizorach: SŁABEJ JAKOŚCI OBRAZU, SMUŻENIA, GŁOŚNEJ PRACY
14. Jakie urządzenia będą podłączone: KINO, TUNER N, XBOX360
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% TV, 30% RESZTA
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost
17. Czy ważne jest wifi: NIE
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: raczej nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: być może
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen -VOD: sporadycznie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: raczej tak, chyba że wykluczy to jakiś bardzo dobry model tv to nie, mogę odtwarzać filmy z USB przez dvd/blueray ewentualnie laptop z hdmi
22. Ma mieć 3D: nie
23. Ma mieć slot na karty SD: nie
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: wszystko po hdmi
26. Jaki masz sygnał: TV-SAT
27. Ile programów HD: KILKANAŚCIE
28. Ma stać czy wisieć: STAĆ
29. Rozdzielczość: HD READY/ FULL HD BEZ WIĘKSZEJ RÓŻNICY
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: DOBRA JAKOŚĆ OBRAZU PRZEDE WSZYSTKIM, BEZAWARYJNOŚĆ, PŁYNNY OBRAZ,
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok. 4h
33. Sugerowana cena: do ok. 2000 zł, ewentualnie mogę trochę dopłacić jeśli będzie naprawdę warto

Po szybkiej analizie zastanawiam się nad tymi modelami, oczywiście inne też będę brał pod uwagę jeśli będą dobre:

Toshiba 40TL838
PHILIPS 42 PFL 4007

wcześniej myślałem nad Samsung UE40D5500, ale po przeczytaniu kilku opini ze ten tv świeci jak żarówka i ma tylko 50Hz odrazu go odrzuciłem

mam w domu jeszcze dwuletnią plazme Panasonic TX-P42X10Y z której jestem zadowolony, także plazmy też biorę pod uwagę jeśli są jakieś ciekawe do tej kwoty

dziękuje za pomoc pozdrawiam

feeling

New member
możesz bardziej rozwinąć swoja odpowiedź czemu akurat ten panasonic a w żadnym wypadku nie toshiba i philips? poza tym gdzie dostane ta plazme za 2 tys?

slawko1077

New member
możesz bardziej rozwinąć swoja odpowiedź czemu akurat ten panasonic a w żadnym wypadku nie toshiba i philips? poza tym gdzie dostane ta plazme za 2 tys?

Za 2000 nie kupisz dobrej plazmy, z tego co piszesz oglądasz wieczorami, i tutaj zdecydowanie dobra plazma sprawdzi się lepiej i niż nawet bardzo dobry Led, nie mówiąc już o Lendach za 2000zł , na dzień dzisiejszy najtańsza dobra plama to właśnie G30 (model bez 3D z zeszłego roku)Panasonica, za 2800 dostaniesz bardo dobrą plazmę 42ST50 Panasonica

Karpaj

New member
Bez reklam
Do Twoich wymagań lepiej sprawdzi się LED. Te które wybrałeś na pewno będą się sprawdzą. Plazmy to technologia, która się sprawdza kiedy mamy do wydania 3-3.5tyś, lub chcemy po prostu w miarę tanie 60cali.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz rację - plazma Panasonica do oglądania wieczorami jest lepsza.
Tylko jest trudno dostępna bo nie produkowana już kilka miesięcy.
Ale jeśli kupisz i w tej cenie - to będzie extra.

feeling

New member
Niestety nie mogę nigdzie zaleźć tej plazmy panasonica, a czy ta plazma samsunga jest coś warta?
Samsung 51D450

51 cali to zdecydowanie więcej także komfort oglądania byłby zdecydowanie większy

Do góry