Do posiadaczy HK AVR 365- bi amping

hkmiki

New member
Posiadam taki właśnie amp., mam pod niego podłączonych 5 kolumn: fronty(posiadają 2pary zacisków), suurandy, center, zostały jeszcze 2 wolne kanały opisane z tyłu wzmaka : SB L(surr back)/ ZONE 2 L(druga strefa)/ FRONT HEIGHT L , i analogocznie jest opisany kanał prawy wolny. W menu amplitunera jest opcja wyboru tych własnie opcji. Czy mogę te kanały podpiąć pod kolumny pod gniazda wysokotonowych? i w menu ustawić front h a basowe zostawić podłączone tak jak są pod fronty.(obecnie 4 zaciski w kolumnie sa zmostkowane 2 blaszkami)

hkmiki

New member
Zastanawiam sie czy to nie jest czasami opcja wyjścia na kolumny, jakieś wysokie fronty- wiszące przy suficie, nad frontami i niemające nic wspólnego z bimapem? szukałem w instrukcji i niema nic wyjaśnione o możliwościach wykorzystania kanałów SB (bocznych surr) na inny sposób, chodź opcje wyboru w meny są

hkmiki

New member
Tak napewno poza wyborem SB jest do wyboru zone 2 strefa z 3 opcji. I jest 3 opcja- to jest ten front H, to jest 3 opcja wyboru, cz to jakaś kolejna "wysoki front" konfiguracja kolumn w kinie?

Ostatnia edycja:
Sprawdziłem u siebie na 370 i tez mam ta opcje. Może ktoś bardziej zaawansowany odpowie. Poszukaj jeszcze na zagranicznych forach.

Dobra znalazłem. Jest w instrukcji. Możesz tam podłączyć dodatkowe głośniki powyżej frontów i wtedy możesz używać dolby pro logic IIz z dodatkowymi efektami przestrzennymi. Czyli do bi ampongu sie nie nada.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sprawdziłem u siebie na 370 i tez mam ta opcje. Może ktoś bardziej zaawansowany odpowie. Poszukaj jeszcze na zagranicznych forach.

Dobra znalazłem. Jest w instrukcji. Możesz tam podłączyć dodatkowe głośniki powyżej frontów i wtedy możesz używać dolby pro logic IIz z dodatkowymi efektami przestrzennymi. Czyli do bi ampongu sie nie nada.
Wg mnie jesli jest mozliwosc podpiecia bi-ampingu to z tylu na obudowie w niektorych amplitunerach np onkyo jest napis bi- amping i sa to dedykwowane wejscia do tego celu. Ale juz np w Denonie tego nie ma tylko w Menu sie ustawia, co nie oznacza ze w onkyo w menu tego nie ma , bo tez jest tylko nie trzeba sie zastanwiac pod ktore terminale trzeba podlaczyc kable.... wiec kazdy na swoj stroj..

Do góry