Do gier, BR i piłki w HD: Jvc Dv1 czy Pan S10 czy Shp DH77?

lexo

New member
Na jakiego z tych trzech byście stawiali jeśli brac pod uwagę takie warunki:
- 3 /3,5 m;
- pokój średnio nasłoneczniony (możliwośc różnego ustawiania tv);
- przeznaczenie gry (ps3), filmy BR i piłka nożna HD z cyfry+.
- gry wyłącznie strzelanki sieciowe dlatego w grę wchodzą jedynie TV z niewielkim Input lagiem.

Panasonic 50s10, Sharp 52Dh77, Jvc 47dv1;

Plusy panasonica to cena mniejsza o 1000 od reszty, dobry obraz;
Minusy jak dla mnie to mniejsza płynnośc niż w 100hz lcd (chociaż może wszystkie modele jakie widziałem były źle podłączane), strach przed reflexami, strach przed uszkodzeniem plazmy po całonocnym maratonie grania w grę gdzie będzie wyświetlana ciągle jedna grafika (np. mapa w COD),

Plusy JVC jak dla mnie to LCD czyli będę spokojny o statyczne obrazy (np. czarne pasy w filmach), większa płynnośc chodź nie taka jak np w Samsungu b650 czy philipsach, fajne kolory i ogólnie najnowszy TV
Minusy to jednak 47 chodź wieksze niż 46 jednak mniejsze niż 50, aczkolwiek porównując w sklepie nie jest to duża różnica. Te 100hz nie powala tak jak konkurencji (philips, sony, samsung). Typowe gubienie ciemnych detali w ciemnych scenach.

Jest jeszcze Sharp DH77 którego raz biorę pod uwagę raz nie. Ogólnie JVC podoba mi się bardziej ale zastanawiając się dłużej to wszystkie wady które ma według mnie ten DH77 występują również w JVC - czyli zlewająca się czerń i jedynie średnia płynnośc - stąd zastanawiam się nad nim bo jakby nie było za podobną cenę mam 52 a nie 47 cali.

Zaznaczam, że sygnał analogowy nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Chcę aby TV pokazywał to co najlepsze na blurayu, żeby płynnie odtwarzał mecze piłki nożnej. Jeśli chodzi o granie to moim jedynym wymogiem jest IL ale skąd inąd wiem, że wszystkie trzy modele pod tym względem dają radę.

Do góry