DMR-EH57 + Yamaha A-700

stachudr

New member
witam, proszę o pomoc w rozwiazaniu nastepującego problemu - mam kłopot z synchronizacją dźwięku z obrazem przy podłączeniu DMR-EH57 poprzez wyjścia stereo nagrywarki na tylnym panelu do wzmacniacza Yamaha A-700. Przy takiej konfiguracji dźwięk prawie zawsze o ułamek sekundy wyprzedza obraz - zjawisko przy 90% odtwarzanych filmów DVD, niezależnie od formatu dźwieku - czy DD czy DTS. Poprawną synchronizację uzyskuję dopiero podłączając telewizor Samsung LE40B650 poprzez jego wyjście słuchawkowe do wzmacniacza. Dlaczego tak się dzieje i co mam z tym zrobić? Odtwarzacz jest podłączony do telewizora poprzez HDMI.

Ostatnia edycja:

stachudr

New member
tylko dlaczego przy łączeniu sprzętu poprzez wyjście słuchawkowe dźwięk nie wyprzedza obrazu ? podobnie dzieje się (czyli brak synchronizacji) przy połączeniu wyjścia audio telewizora ze wzmacniaczem (samsung okresla to wyjście jako "głośnik zewn.")..... trudno to zrozumiec

stachudr

New member
koniec wątku

przeczytałem wątek "opóźnienie dźwięku - samsung B650"

to wszystko wyjaśnia, teraz dźwięk z wyjścia TV połączony ze wzmacniaczem jest idealnie zsynchronizowany z obrazem!

Do góry