Wydaje mi się, że forum jest tak obszerne, że każdy znajdzie dla siebie miejsce. Taka lekko kpiąca wypowiedź na pewno nie pomoże w wyborze odtwarzacza BR. Wszyscy zmieniają sprzęt, bo każdy chce "szybciej, wyżej, mocniej" i sam korzystałem z forum przy zakupie TV - udało się jestem w 100 % zadowolony. Teraz chce "lepszego" Blu-raya i też szukam dobrego rozwiązania. Rozważam zakup Panasonica.
Chcę jeszcze lepszej jakości Bd, lepszego skalowania, lepszej jakości dżwięku, 3D. I chce na to wydać do 600 zł (taki budżet jako kolejny krok na drodze do doskonałości). Stąd też ta właśnie dyskusja.
Chyba nikt jeszcze się nie zachwycał, nikt nie stwierdził, że warto - wszyscy szukają tu odpowiedzi na te pytania.
A jeśli w tej samej cenie mogę dostać nowy model zamiast starego to pojawia się pytanie dlaczego nie, a jeśli pewne funkcje są w cenie, to dlaczego ich nie mieć?
Kiedyś śmiałem się z 3D, a teraz okazjonalnie chętnie bym obejrzał np. Grawitację w takiej wersji. Dziś wszyscy śmieją się z 4k a za rok może 2 lata będzie gorąca dyskusja o nowościach na BD w 4k. Oglądałem ostatnio Samsunga 65" z serii 9000 z samplami 4 k i naprawdę robi wrażenie.
Nie chcę ciągnąć wątku osobistego, ale zapytam retorycznie czy sprzęt wymieniony w sygnaturze to dla HQ150 pierwszy zakupiony sprzęt w życiu???