Denon X1000 oraz jamo 606 bez subufera

poziom

New member
Witam forumowiczów, zwracam się do was z prośbą ponieważ juz nie mam do kogo. Mam problem ale zacznę od początku.

Mianowicie jakis miesiąc temu postanowiłem zakupić sobie kino domowe no i kupiłem denona x1000 oraz kolumny jamo 606 sluchlem je w sklepie, czytalem pozytywne opinie no juz mniejsza oto kupilem je i trudno.

Wszystko podlaczylem pod tv kablem hdmi.
Skonfigurowale m tym calym systemem audiossey czxy jakos tak no odpalam muzykę
Pierwsze wrażenie mieszane graja czysto ale bardzo cicho. Po prostu gdy daje na full nie ma efektu taki jak byc powinien, moje glosniki z kompa creative lepiej grają ...
No i nie wiem co jest grane, dlatego zwracam sie do was o pomoc, moze to wina tej automatycznej konfiguracji?
Może ma ktoś ten model i moze mi podać jakes dobre ręczne ustawienia?

Po prostu nie wierze ze sprzęt za 3000 gra gorzej niz głośniki za 200 zl.
Licze na wasza pod moc, z gory bardzo dziękuję.

Dodam iz nie mam subufera, ale czytałem ze zdecydowanie te wbudowane we frontach dają rade ale cóż nie widać tego.

Jeszcze napisze ze jestem ciemny w tym sprawach dlatego jakbyście mieli odrobinę wyrozumiałość i pisali na chłopski rozum bede bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Zobacz czy Ci kalibracja nie wyciszyła znacznie kolumn? Można załączyć podbicia np. Dynamic EQ. Jaki masz włączony tryb podczas odtwarzania muzyki?, bo niektóre bynajmniej u mnie są cichsze i trzeba bardziej podkręcić np. wszystkie THX. Zobacz czy w ustawieniach masz kolumny na Full Band i czy przypadkiem nie masz ich odciętych na Hz?

Kubowy

New member
Z całą pewnością kalibracja audiossay zrobiła spore odcięcia na głośnikach. Sprawdź w opcjach i przywróć sobie na poziomy zerowe ręcznym ustawieniem:

Setup > Głośniki > Odcięcia

Poza tym bardzo duży wpływ na dźwięk ma jakość słuchanych utworów. Zupełnie inaczej zagra utwór w jakości np 192 kbps a utwór w jakości FLAC. Różnica w dźwięku może powstać nawet w zależności czy utwory odczytujesz z portu usb w denonie czy usb z telewizora.

Generalnie najpierw skup się na poprawieniu automatycznej kalibracji

Ostatnia edycja:
Do góry