Jak w temacie; W związku z tym, iz rozpocząłem powolny etap wymiany mojego stereo chciałbym sie zapytać Osoby mające styczność z ww. wzmacniaczami jakie są różnice w brzmieniu wzmacniacza DENON PMA 710AE i DENON PMA 1510AE. Myślę aby w przyszłości zamienić posiadaną przeze mnie 710 na 1510. Kilka dni temu byłem na odsłuchu wzmacniaczy Denon PMA 720AE, Marantz PM6005 oraz Nad C356BEE. Słuchałem tego z kolumnami Klipsch Icon KF26, Dali Zensor 7, Dali Lektor 6, Magnat Quantum 677. Osobiście przypadło mi do gustu zestawienie Denon PMA 720+ Klipsch Icon KF 26 oraz Marantz PM 6005+ Dali Zensor 7. Fakt, że są to dwa różne brzmienia gdzie Denon z Klipschem produkował bardzo fajny sprężysty basik w muzyce typu house, pop i disco, a Marantz z Zensorami firmy Dali powalał w odtwarzaniu utworów Dżemu i Perfectu gdzie gitara grała naprawdę " blisko". Z uwagi, że słucham każdej z wymienionych kategorii muzyki miałem i " nadal mam" trudny orzech do zgryzienia co wybrać. Ale na razie zdecyduje się chyba na Denona+Klipsch (Denon PMA 720 bardzo podobnie gra jak PMA 710 więc nie musiałbym zmieniać wzmacniacza ), a w przyszłości jak odłożę trochę grosza to spróbuje pokombinować z Marantzem PM 7004 [lub w dalszej przyszłości PM 8005] i Dali Ikon 6 Mk II gdyż ponoć wg. zapewnień Pana z Salonu Abcav ( wielkie dzięki dla niego za możliwość ponad dwu godzinnego odsłuchu ) seria Ikon gra lepiej niż Zensor tzn. gra bardziej kompletnie. ( Mam nadzieję, że uda mi się tego niedługo odsłuchać) O porównanie tych kolumn zapytam się w innym wątku. Tak czy siak wracając do tematu co dałaby mi zmiana wzmacniacza Denon PMA 710AE na Denon PMA 1510AE jesli chodzi o brzmienie z ww. Klipschami czy warto zmieniać ( oczywiście mówię tu o używanym 1510AE ) czy lepiej pozostać na posiadanym 710?
Ostatnia edycja: