Denon & Marantz

cox

New member
Witam, jestem tu nowy i to mój pierwszy post, jak by coś nie tak to proszę o łagodny wymiar kary ;)

Posiadam zestaw KR-V7070, GE-7030, DP-7060 marki Kenwood który zamierzam sprzedać + kolumny B&W P-4.
W zamian przymierzam się do zakupu zestawu Denon AVR-2807 lub AVR-3806 + DVD-1920 ewentualnie Marantz SR-8500 + DV-6600. I tu zaczyna się dylemat, co wybrać ?
Myślałem o pozostaniu przy "starym" zestawie i dokupieniu odtwarzacza KISS DP-600, ale po przeczytaniu różnych opinii na jego temat, przyznam szczerze że się zniechęciłem.
Gdy bym mógł liczyć na opinie, sugestie, porady w tym temacie był bym wdzięczny.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Musisz podać, stosunek film do muzyka, charakterystykę dźwięku jaką lubisz, wielkość pomieszczenia, i fundusze, wtedy postaramy się coś poszukać.

pozdrawiam

cox

New member
Stosunek film, muzyka: 50% / 50%
Dźwięk: neutralny (wiem, to nie klasa High-End, ale...)
Fundusze: max 6k
Pomieszczenie: ok.18m2

PS. B&W zostają

Ostatnia edycja:

jasku

New member
denon gra wedlug mnie bardzo ladnie z b&w
mam tak zestawione swoje KD "wzmak 3802-stary ale jary, dwd 1920 b&w seria 604s3 wraz z center plus tyly" i jestem bardzo zadowolony
aha pomieszczenie cos ponad 20 metry kwadratowe.
ps. mysle ze denon spelnil by twojw wymagania. polecam

cox

New member
@jasku thx za odpowiedź
ja byłem zdecydowany na zakup Denon AVR-2807 + DVD-1920 ale po przeczytaniu tego (co prawda jedynego) komętarza był bym skłonny dopłacić do AVR-3806 lub "ubrać" się w Marantz'a. Jeżeli chodzi o Denon'a to czy warto dopłacać do AVR-3806 który będzie współpracował z DVD-1920 czy też nie ? Bo np. AVR-3806 to dobry wybór ale z DVD-2910/3910 i wtedy słychać różnicę a z DVD-1920 pieniądze wyrzucone w błoto (za słabe DVD) Prawda czy fałsz ?

Do góry