Mieliście ; doczynienia ; z takim zestawem , które z tych kolumn ( znajomy chce wybrać tylko z tych dwóch zestawów) lepiej zgrają się z Denonem M40?
Zależy jakim budżetem operuje,
może coś z Tannoya? np. Mercury?
Z tańszych obstawiałbym Wafle, o których Przemko pisze lub 220, może QAcustics?
Dzięki za wszystkie propozycje , ale po przeczytaniu przez kolegę dwóch recenzji/testów Melodiki LB 20 zdecydowanie na nie postawił. Pomieszczenie to nie całe 10 m2 w miarę ; zapełnione; , a co dla niego ważne mieści się w przeznaczonym na ten cel budżecie. Sam jestem ciekawy jak to zagra i czy ja nie pójdę w jego ślady i zacznę szukać czegoś dla swoich uszu bo jadę na orginalnym zestawieniu Denona M40 i cały czas ; coś; mi przeszkadza ...
branżowe redakcje/pisma zazwyczaj rukluja produkty tych firm, ktore konkretnie zaplaca...
.Ale mogę zapytać inaczej - czy spotkałeś się w ogóle z negatywnymi opiniami produktów - Focal ,Dynaudio ,Spendor ,Burmester ,MBL Ayon ,Ayre ,Krell ....i tak długo mógłbym wyliczać
Jest też druga strona - obecnie w technice dokonał się ogromny postęp ,co niemal wymusza budowanie coraz lepszych konstrukcji ,dla przykładu to co 10 lat temu było w odtwarzaczu za 5 tyś jest teraz w kompakcie za 1 tyś stąd i brzmienie jest dobre
Oczywiście nie twierdzę, że wszystkie recenzje są prawdziwe sam mam nieraz pewne uwagi ,ale też trudno podejrzewać aby 100% testów było "opłaconych "
Podam Ci taki przykład ,bardzo chciałem posłuchać klocków MBL byłem niemal pewny że to mi się uda pomimo ,że jest to Berliński producent w żadnym salonie w całym mieście tego nie ma (a przynajmniej ja tego nie widziałem ) .Znalazłem siedzibę firmy (co też nie było takie proste) no ale tam jest tylko biuro handlowe i nie ma żadnego sprzętu ....na osłodę mam tylko testy w piśmie branżowym
Tez pierwsze co mu powiedziałem to odsłuch .Znalazłem dostępne blisko miejsca zamieszkania i chyba z nim podjadę posłuchać bo sam jestem ciekawy ich współpracy z Denonem M 40 . Odnośnie recenzji to zależy kto testuje , mi się wydaje że branżowe redakcje/pisma nie będą ; lukrować; produkt który jest niskiej jakości.
Ze sprzętem Hi end nie miałem styczności za bardzo, ale wiem, że MBL też miał swoje wpadkiTzn. przekładki w swoje obudowy odtwarzaczy chińskich oczywiście wielokrotnie tańszych.