Denon ? Który ?

Orzeł3

Banned
Witam ponownie kolegów :)

Zacząłem składać powoli monitory Mission z seri 700 .
Wiem , że dobrze zgrywają się z Denonem , tylko który optymalnie może być już godny polecenia ?
Może być to starszy model , ale posizdający już nowe dekodery oraz HDMI .
Będzie bardzo rzadko używany , tylko do koncertów z BR . Ewentualnie jaki model BR polecicie do tego Denonka ?

Dziękuje za wszelką pomoc i sugestię . Maciek

Orzeł3

Banned
Skoro będzie rzadko używany to nie za wiele :) może naleśnik z Marantza ? (1403 ) .
Tylko , czy Marantz zgrywa się z Mission ?
Od którego Denona można byłoby zacząć ? Co już jest godne uwagi ?

A może Yamaha 673 ?
Więc tak :
Yamaha 673
Marantz 1403
Denon 1713

Który z tych trzech siłach będzie dobry do koncertów z BR i dobrze zgra się z monitorami Mission 701 , 700 i 70c2 ?

Ktoś może ma do odsprzedania dobry amplitunerek?
A może jakieś dobre ceny na nówki koledzy podpowiedzą ?:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie słyszałem Twoich kolumn więc ciężko coś doradzić. Jak ja porównywałem Yamahe z Denonem to wybrałem tego drugiego. Dla mnie Yamaha brzmiała za ostro, Denon łagodniejszy - ciut lepszy w stereo. Jednak biorąc pod uwagę, że chcesz tylko do koncertów to może Yamaha wypadnie lepiej. Zagra efektowniej trochę bardziej przestrzennie. Zerknij też na Onkyo 515. Co do cen napisz do blackninja.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem z niego zadowolony. Jak na razie służy mi bezawaryjnie. Jak na taki budżetowy sprzęt radzi sobie dobrze. Wiadomo w miarę jedzenia apetyt rośnie. Przymierzam się do zmiany na wyższy model. Chciałbym sobie poprawić moc i dynamikę w kinie i przy koncertach. Na pewno był wart swojej ceny.

Do góry