Denon f100 + Mission m70 dźwięk

igor_krk

New member
Witam,

Mam mały dylemat - otóż zamieniłem swój zestaw Yamaha PianoCraft e300 na Denon f100 + Mission M70 (+standy) i oczekiwałem, że dźwięk się znacząco polepszy. Nie mówię, że jest zły - zwłaszcza scena jes większa i szczegółowość, ale bas gorszy - czy w tej konfiguracji zmienić głośniki czy amplituner+cd ?

THX2

New member
Witam,

ale bas gorszy

Co masz na mysli ?

akurat miałem głośniki z tej serii jeszcze centralny leży u mnie gdzieś na szafie.Ta seria głośników ma bardzo dużo basu jednak bas jest miękki.Jeśli chodzi ci o małą ilośc basu to m71 jak i m72 z 16cm wooferm jest o wiele większą skrzynią i głębszym basem niż m70

Ostatnia edycja:

igor_krk

New member
Moze to kwestia bezposredniego porownania do PianoCrafta - po prostu wydaje mi sie,ze zestaw nie 'wspolgra' i w rezultacje dzwiek Denon + Mission jest nieco gorszy niz w Pianocrafcie. Jest tak jak piszesz miekki i w ogole radia jak i plyt studyjnych nie slucham z zachwytem - co innego koncertowki. No coz, wydaje mi sie, ze po psostu nie trafilem z polaczeniem...

igor_krk

New member
Uzywane, ale chyba nie byly zbyt czesto uzywane, sa w stanie idealnym. Zatem sadze,ze sa wygrzane na pewno. Chyba wroce do Pianocrafta...

Do góry