Denon AVR-X2600H z dab czy bez?

arcbuz

New member
Nie mam doświadczeń z DAB, więc nie wiem nawet czy to radio jest normalnie dostępne, czy też złapanie sygnału graniczy z cudem. Możecie dać znać jak to zwykle wygląda na przedmieściach, jeśli ktoś testował? TV cyfrowa jest u mnie dostępna tylko przy wyjątkowo akrobatycznym ustawieniu anteny pokojowej, czy to oznacza, że nie mam co inwestować w DAB, bo bez anteny zewnętrznej nie ma szans na odbiór?

arcbuz

New member
Czytałem w opiniach tego Denona, że radio w Polsce działa słabo, więc wnioskuję, że może być ten DAB bezużyteczny poza centrum miasta.
Pozwolę sobie dorzucić tu jeszcze pytanie związane z tym modelem, bo zauważyłem, że Denon X2600 wyprzedaje się i pomału znika z rynku. Czy w najbliższym czasie szykuje się premiera nowych Denon X, ktoś coś słyszał?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Słuchasz radia? Jak tak to warto spróbować z DAB. Jak nie słuchasz i ma to być dodatkowa funkcja to nie wróżę jej bytności u Ciebie w domu.

arcbuz

New member
Słucham, więc zaryzykuję. Co ciekawe X2600 znika tak szybko z rynku, że sprzedający z Allegro anulował mój zakup. Nie ma jednak tego złego i kupiłem go z Niemiec 400 zł. taniej. Tonsile już dojechały, więc czekam na ampli i będę testował mój japońsko-polski zestaw 5.1 :lol:

Do góry