Denon avr-x1100 + pc hdmi

osmosal

New member
Witam.

Proszę o pomoc. Szukałem na forach podobnych temat ale nie znalazłem odpowiedzi. mianowicie jak podłącze kompa pod ampli (hdmi, które podpinam pod wejście 3 Media Player) mam czarny ekran na tv, dźwięku też nie ma. Nie wiem czy wogóle w dobre miejsce się podpinam ale podejrzewam, że to coś w ustawieniach jest źle.Jak podłączę to Hdmi bezpośrednio po TV jest ok. Nie mogę tego sam ogarnąć. Karta to Asus GTX 560 Ti. Jak wejdę w ustawienia HDMI to mam tak:
1. auto lip sync Włącz
2. wyj. hdmi auto AVR
3. hdmi passthrugh Włącz
4. sterowanie hdmi Włącz
5. - źr. pass through ostatnio wybrane
6. - przeł. tv audio Włącz
7. - ster. wył. zasil. Wszystkie

z góry dziękuję za wszelką pomoc.

katka10

Member
Mam niższy model Denona.
Spróbuj w ustawieniach
- kreator ustawień>> Ust. Wejscia.
i tam, pod wybranym wejściem w Twoim przypadku - 3 Media PLAYER przypisujesz wejscie - musisz postapić z instrukcją i tak jakby uaktywnić to wejście wybierając opcję jakim sposobem bedziesz przekazywać sygnał ( opt/ analog / HDMI) wybierasz HDMI

osmosal

New member
Kartka 10 wiem o co Ci chodzi i mam tak zrobione. Pod media Player 3 hdmi. PC widzi mi ampli. Jak wejdę w panel sterowania nvidia to mam swój monitor i denona. Tak samo manager dźwięku Windows, ustawiam na denon jako domyślny odtwarzacz ale nie mam ani dźwięku ani obrazu...

katka10

Member
Spróbuj zrobić restart ampli... Wtedy podłączyć od nowa, bo w trakcie poszukiwań mogłeś zmienić ustawienia...bynajmniej gdy ja miałem podobny problem to to rozwiązanie pomogło...ustawiłem wszystko od nowa z instrukcją

katka10

Member
Ale restart to masz na przywrócić do ustawień fabrycznych?

Niewatpliwie masz rację, pisze na własnym przykładzie- mimo że miałem podłączone zgodnie z instrukcją to żaden sygnał nie wychodził z Ampli.
Więc zrezygnowany totalnie podłączyłem wszystko co chciałem do Ampli i zrobilem reset- czyli bez ingerencji w ustawienia zrobiłem czystą instalację i kalibrację. Dodatkowo reinstalacja sterowników kart dźwiękowej i graficznej.
Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu wszystko pięknie zagrało i podało wizję. http://www.hdtv.com.pl/forum/jak-podlaczyc-x-y-z/118022-laptop-nie-wykrywa-amplitunera-po-hdmi-glos-tylko-z-laptopa.html

osmosal

New member
Zrobiłem reset , nowe sterowniki do grafy i muzyczne. Ustawienie avr od początku. I nie pomogło :/ jutro będę miał nowa grafikę to spróbuję jeszcze raz ale wątpię aby się udało. ..

katka10

Member
a jak masz podłączonego kompa z Amplitunerem i TV??
W tv masz ARC czy optykiem do Ampli podajesz sygnał zwrotny.
Jeżeli bez ARC to :
Komp do Ampli przez HDMI pod IN ( MPlayer)
Z ampli do Tv przez HDMI wpięte w out hdmi
z TV do Ampli po kablu opti

oczywiście wybrany z pilotów (source) hdmi i media player.

osmosal

New member
mam tą drugą opcję -bez ARC:

Komp do Ampli przez HDMI pod IN ( MPlayer)
Z ampli do Tv przez HDMI wpięte w out hdmi
z TV do Ampli po kablu opti

i tak robię:

oczywiście wybrany z pilotów (source) hdmi i media player.

i w kompie w panelu nvidia tak jak pisałem mam do wyboru swój monitor samsunga bądź Avr Denona . wybieram klon obrazu bądź aby wyświetlało tylko przez Avr jest takie piknięcie , tv ma czarny ekran i wraca do tego,że obraz jest na monitorze...

osmosal

New member
Wymieniłem kartę na nową i jest ok, wszystko działa.:) w tamtej była przejściówka z hdmi na mini hdmi i chyba to przeszkadzało...

Do góry