Denon AVR 3808-zagubiona instrukcja/manual

robert240369

New member
Od ponad roku jestem posiadaczem ampli.Denon AVR 3808.
Wszystko grało ładnie w bloku.Pokój 22m kw.Kolumny JBL.
I teraz problem!
Przeprowadzilem sie do nowego domu gdzie salon ma ok.30m kw. a otwartej przestrzeni wraz z kuchnia jest ponad 60!
Do tego zakupiłem kolumny Monitor Audio.RS8 na fronty,dodatkowo 2x Rx-Fx jako surround's + Lx-RCL - centralny.
I klapa wszystko podłączone i..gra gorzej jak stare JBL!
PODCZAS PRZEPROWADZKI ZAGINĘŁA INSTRUKCJA I NIE WIEM,NIE PAMIETAM JAK PRZEPROWADZIC KALIBRACJE,USTAWIENIA EQUALIZERA,ZGRAC TO WSZYSTKO WŁAŚCIWIE :p
PRÓBOWALEM OFICJALNIE Z DENON.PL ALE TWIERDZA ŻE TO STARY MODEL I SIE W TO NIE BAWIĄ :confused:
Czy ktos moze mi w tym pomóc?Może przeslac w PDF?Jestem nawet gotowy za to zaplacić!
Mój kontakt na SKYPE taki sam jak LOGIN.
Prosze o pomoc!:blagam::blagam::blagam:

robert240369

New member
Moze ten link pomoze, niestety po angielsku.
ww.usa.denon.com/AVR-3808CI-OM-E_404A.pdf

Dziekuje za pomoc juz cos na pewno pomoże mi to manual :-D

Czy moze mi Pan wytłumaczyć jak wejsc w ustawienia GUI, jesli dobrze pamietam to podane jest z wyjscia HDMI na TV...Ale jak włącza samo GUI z pilota tego nie wiem...

Jutro zabieram sie do konfiguracji sprzetu :eek:k:

robert240369

New member
Może ktoś z Panów posiada instrukcje do AVR 3808 w języku polskim :eek:k: ???

Jeszcze raz bardzo prosze :blagam::blagam::blagam:eek: zamieszczenie na forum

Gohan111

Member
Jeśli kupiłeś amplituner od importera marki DENON na Polskę czyli firmy horn , wystarczy że napiszesz do nich że zgubiłeś instrukcję , podasz adres - wyślą ci nową po Polsku ;)

Sam kiedyś zapodziałem swoją instrukcję do Denona AVR-2105 , nie było żadnego problemu nawet nie płaciłem za przesyłkę :)

No chyba że ta mała firma o której piszesz ściąga sprzęt z zagranicy :) omijając w ten sposób horna ;)

pozdro !!!

Do góry