Denon AVR-1912 kilka problemów.

R

r00ski

Guest
Witam, posiadam amplituner Denon AVR-1912. Telewizor lcd jest polaczony z avr poprzez kabel hdmi. Kolejne urzadzenia podlaczone pod avr to tuner kablowki oraz konsola rowniez poprzez hdmi i dzialaja poprawnie. Teraz moje dwa problemu:
1.Problem pojawia sie podczas podlaczenia laptopa pc (win7 x64, radeon 4650) przez hdmi. Komputer widzi avr w ustawieniach i wszystkie sterowniki mam wgrane natomiast na ekranie tv pojawia sie napis "brak sygnalu" i nie slychac zadnego dzwieku.
2.Kolejny problem to aktualizacja amplitunera. Pojawia sie komunikat o mozliwosci aktualizacji, po zaakceptowaniu jej pojawia sie komunikat "Please wait, Authenticating", a po chwili pojawia sie "Connection failed".
Ma ktos jakis pomysl jak to mozna rozwiazac bez oddawania sprzetu do horn-a?

R

r00ski

Guest
Kolosalnie duża liczba odpowiedzi :D skłoniła mnie do zawiezienia AVR do serwisu. Została wymieniona płytka z wejściami hdmi co nie do końca rozwiązało u mnie problem (będę szukał innej przyczyny).
Natomiast jeśli chodzi o aktualizacje to juz dziala bez zarzutow. Nalezalo wymienic jakis uklad, ktory podczas proby pierwszej aktualizacji ulegl awarii (prawdpodobnie chwilowy zanik dostepu do internetu byl tego przyczyna).

Ostatnia edycja:

hopa

New member
Odnośnie pkt. 1 - Jedyne co przychodzi mi do głowy: każdy laptop ma przełącznik ekranu wyjściowego (wbudowany / zewnętrzny / obydwa) - zwykle przełącza się to poprzez kombinację klawiszy. Jeśli przełączenie na HDMI nic nie daje, to spróbuj jeszcze przestawić rozdzielczość ekranu na typową dla TV (np. 720p tzn. 1280x720). Ja mam komputer mediacenter z kartą nvidia gt430 - wszystko działa prawidłowo.

Odnośnie pkt.2 - Niedawno sam zakładałem wątek dotyczący aktualizacji oprogramowania w moim AVR-2312 - również skończyło się na wymianie płyty HDMI przez serwis. Denon wypuścił na rynek buble, które potem muszą być naprawiane przez serwis. Problem dotyczy Denona i Marantza z firmware z początku roku.

Pozdrawiam

Do góry