Denon AVR-1912 i Playstation 3 - jak podłączyć

bodzio_piotr

New member
Witam.
Mam problem z podłączeniem Playstation 3 z AMplitunerem aby był potem obraz na TV.
Po podłączeniu PS3 do amplitunera, ampli nie widzi nic. podpinając PS3 pod TV jest wszystko ok.
Czy Playstation 3 nie będzie działać poprzez amplituner??
Prosze o poradę gdzie popełniam błąd Kabel jaki posiadam to HDMI 4,5 m, drugim kablem takim samym podpięty jest dekoder UPC i normalnie działa obraz poprzez amplituner.
Czy trzeba coś ustawić w amplitunerze aby działało to??

Drugie pytanie dotyczy problemu z dźwiekiem po HDMI. Gdy uruchamiam jakiś film po USB na TV to nie ma dźwięku. TV to PS50C6900 i ma w sobie wejście HDMI V.14 z arc, nie wiem czy trzeba coś ustawić czy nie. dźwięk uzyskałem poprzez optyka, ale lepiej było by poprzez HDMI,
Przez to optyka nie mogę wykorzystać do podpięcia PS3 do amplitunera. Jak to wszystko popodłączać, żeby wszystko współgrało??
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

xgutti

New member
Bez reklam
Sprawdź czy dobrze podłączony masz amplituner z TV.( HDMI OUT w ampli i HDMI IN TV )
Druga kwestia musisz ustawić w amplitunerze odpowiedni port HDMI pod który podłączasz PS3 skoro piszesz że amplituner nie widzi konsoli.
Co do dźwięku to ustaw w konsoli wyjście audio HDMI bo pewnie masz optyczne i zwolnisz port optyczny w amplitunerze.
Wracając do braku dźwięku z USB TV to problem leży zapewne w tym że telewizor posiada wejścia HDMI a nie wyjście, a jedyne wyjście to Optical OUT

bodzio_piotr

New member
Sprawdź czy dobrze podłączony masz amplituner z TV.( HDMI OUT w ampli i HDMI IN TV )
Druga kwestia musisz ustawić w amplitunerze odpowiedni port HDMI pod który podłączasz PS3 skoro piszesz że amplituner nie widzi konsoli.
Co do dźwięku to ustaw w konsoli wyjście audio HDMI bo pewnie masz optyczne i zwolnisz port optyczny w amplitunerze.
Wracając do braku dźwięku z USB TV to problem leży zapewne w tym że telewizor posiada wejścia HDMI a nie wyjście, a jedyne wyjście to Optical OUT

TV z ampli jest dobrze podpięte bo przecież dekoder UPC mi tak działa. ( Dekoder UPC po HDMI do ampli a z ampli HDMI OUT do TV HDMI IN )
Nawet wypinająć dekoder UPC i w to samo miejsce podpiąłem PS3 nie widział obrazu, może trzeba jakoś poustawiać w opcjach ampli oraz konsoli PS3.
Dźwięki jest chyba dobrze ustawione bo podpinając konsole bezpośrednio do TV tylko po HDMI wszystko działa.
Ten telewizor posiada HDMI 1.4 z arc więc powinno to działać - w instrukcji też jest napisane żeby był dźwięk na ampli to muszę wpiąć w HDMI 2 z ARC. Ale nie działa. Obecnie, żeby był dźwięki z USB TV mam podpięty TV z amplitunerem kablem optical. I ten kabel optical używany jest tylko jedynie gdy oglądam filmy z USB TV.

Ostatnia edycja:

lajla

New member
Witam!
To i ja podlacze sie tutaj ze swoim pytaniem, bo tez mam maly problem. ;)
NO wiec tak, ostatnio mialam pare razy podpinanego denona(wejscie DVD) do lapa kablem hdmi (ogladalam filmiki na YT i chcialam miec lepszy dzwiek) i wszystko ladnie, pieknie gralo, az wczoraj nagle Denon wgl zlapal jakas zawieche, nawet radio nie dzialalo probowalam wielu opcji, ale wkoncu zostawilam go w spokoju..Dzis z rana go wlaczylam i normalnie wszystko ok,radio gra, tylko jak podlaczam ampli. do lapa to nie ma dzwieku, a przeciez wczesniej gral .. Nie wiem co jest :(
Jak podlaczam denona do lapa to tak jakby ekran pare razy sie poprzestawia tak jak zawsze bylo, czyli ze chyba jednak wykrywa sprzet, ale to koniec, dzwieku brak, a obraz np. na YT idzie-dzwiek z lapa oczywiscie nie idzie.()
Co moglo sie stac?

T75

New member
TV z ampli jest dobrze podpięte bo przecież dekoder UPC mi tak działa. ( Dekoder UPC po HDMI do ampli a z ampli HDMI OUT do TV HDMI IN )
Nawet wypinająć dekoder UPC i w to samo miejsce podpiąłem PS3 nie widział obrazu, może trzeba jakoś poustawiać w opcjach ampli oraz konsoli PS3.
Dźwięki jest chyba dobrze ustawione bo podpinając konsole bezpośrednio do TV tylko po HDMI wszystko działa.
Ten telewizor posiada HDMI 1.4 z arc więc powinno to działać - w instrukcji też jest napisane żeby był dźwięk na ampli to muszę wpiąć w HDMI 2 z ARC. Ale nie działa. Obecnie, żeby był dźwięki z USB TV mam podpięty TV z amplitunerem kablem optical. I ten kabel optical używany jest tylko jedynie gdy oglądam filmy z USB TV.

Witam.Kilka miesiecy temu mialem tego denka i chodzil z ps3 bez problemu.Musisz pogrzebac w ustawieniach konsoli.Napewno bedzie dzialac.Pozdr.

Do góry