Denon AVR-1611 + Wharfedale Diamond 9.4

Graffy

New member
Witam

Panowie posiadam amplituner Denon AVR-1611 z zestawem Jamo E350 (5.1)
Do PS3,DVD,SAT wystarcza mi w 100% lecz od czasu do czasu lubię sobie posłuchać muzyczki w stereo.
Słucham różnych gatunków od rocka,metalu po dance,techno.
Chcę zakupić/wymienić fronty na głośniki Wharfedale Diamond 9.4
Pokój 16m2

Co sądzicie o tym połączeniu ?
Denon da rade je uciągnąć w stereo ( bez SUB )

maniekn274

New member
Bez reklam
Witam a ja mam takie pytanie,jakie kabelki do KLIPSCH RF62II+HK 3490 wiem że na pewno miedz beztlenowa,kabelki 2 szt po 2 m raczej bez konfekcji,jak ze konfekcję mam dać 150 pln to lepiej w kabel droższy zainwestować ,myślałem o MATRIX-2, 2*3,3mm w cenie 50 zł za metr,czy to warto czy może jakieś inne propozycje,pozdrawiam

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Stary jak bym mial wydac 400 zł na same kable to bym sie pociął:). A tak na powaznie to ja osobiscie kupiłbym normalne kable z miedzi beztlenowej 2.5 mm na fronty i 1.5 mm na tyły, lub jak kto woli 4mm na fronty (zalezy jakie kolumny i dł. kabla). Niektórzy pisza ze jest róznica miedzy drogimi firmowymi kablami a tymi zwyklymi, ale z drugiej strony co maja napisac ze wydali pare setek na kable i nie słysza różnicy? Ja pamietam jak byłem mały a mam 31 lat, to ojciec miał podłączone kolumny (jakies polskie chyba Unitry) pod Tosce Diory takimi kabelkami ze chyba moja lampka nocna ma grubszy kabel i to naprawde grało o wiele lepiej niż nowe wzmaki + grube kable. Pewnie w tamtych czasach nie było w sklepach takiego wyboru. Dlatego ja podchodze z dystansem do inwestowania w niewiadomo jak dobre kable, chyba ze ktos spi na kasie, ma hi-endowy sprzet, pomieszczenie przystosowane itp. Najlepiej jak wypowiedza sie koledzy co maja doczynienia z róznymi sprzętami i moga cos wiecej powiedziec na temat drogich kabli.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

mrosi

Member
Hmmm.....
Do Denona proponuję... moje Wharfedale Diamond... ;)
Właśnie sprzedaję taki zestaw 5.0 (Diamondy 9.4/9.0/CC). Przez cztery lata wdzięcznie grały. Przyznam szczerze, choć to oczywiście rzecz gustu, pod względem jakości dźwięku Jamo się chowają. Generalnie ani jedne ani drugie to nie jest żadna wysoka półka. Mnie się podoba brzmienie Wharfedale z Denonem. Do muzyki uważam też są fajne.Tu możesz poczytać recenzje:
Hi-Fi i Muzyka - PISMO AUDIOFILA I MELOMANA
Wharfedale Power 9.4 - Kino Full HD
Jak chcesz pogadać o kupnie moich, wal na priv.

maniekn274

New member
Bez reklam
Stary jak bym mial wydac 400 zł na same kable to bym sie pociął:). A tak na powaznie to ja osobiscie kupiłbym normalne kable z miedzi beztlenowej 2.5 mm na fronty i 1.5 mm na tyły, lub jak kto woli 4mm na fronty (zalezy jakie kolumny i dł. kabla). Niektórzy pisza ze jest róznica miedzy drogimi firmowymi kablami a tymi zwyklymi, ale z drugiej strony co maja napisac ze wydali pare setek na kable i nie słysza różnicy? Ja pamietam jak byłem mały a mam 31 lat, to ojciec miał podłączone kolumny (jakies polskie chyba Unitry) pod Tosce Diory takimi kabelkami ze chyba moja lampka nocna ma grubszy kabel i to naprawde grało o wiele lepiej niż nowe wzmaki + grube kable. Pewnie w tamtych czasach nie było w sklepach takiego wyboru. Dlatego ja podchodze z dystansem do inwestowania w niewiadomo jak dobre kable, chyba ze ktos spi na kasie, ma hi-endowy sprzet, pomieszczenie przystosowane itp. Najlepiej jak wypowiedza sie koledzy co maja doczynienia z róznymi sprzętami i moga cos wiecej powiedziec na temat drogich kabli.
Tosce też posiadałem,model 303 ampli stereo,ale wtedy się o kabelkach nie myślało,miało grać i wsio.ale o propozycję co do kabli nadal [proszę

mrosi

Member
Witam a ja mam takie pytanie,jakie kabelki do KLIPSCH RF62II+HK 3490 wiem że na pewno miedz beztlenowa,kabelki 2 szt po 2 m raczej bez konfekcji,jak ze konfekcję mam dać 150 pln to lepiej w kabel droższy zainwestować ,myślałem o MATRIX-2, 2*3,3mm w cenie 50 zł za metr,czy to warto czy może jakieś inne propozycje,pozdrawiam

Zapytaj blackninja jak wróci z urlopu. W tej cenie będziesz miał spokojnie Kimber 4PR (lub nawet 8PR) z konfekcją. Mówimy oczywiście o 50PLN za metr.

maniekn274

New member
Bez reklam
Chord Crimson Plus 1m takiego zapodałem do połączenia hk3490 z hd 980,a co do kabli głośnikowych ,jutro napiszę,bo nazwy nie chcę mi się sprawdzać,ale ponoć w tej cenie ,rewelka za 25 pln kupiłem,grają O.K ,moim zdaniem.

Do góry