Denon AVR-1610 problem z kablówką

vipmarcin

New member
Witam, zakupiłem ampli Denon AVR-1610 - mam problem z podłączeniem telewizji kablowej (dekoder HD Vectra) po złączu HDMI. Po takowynm podłączeniu zaczyna przerywać obraz z dźwiękiem. Przerobiłem już wszystkie ustawienia w amlitunerze + próby na kilku kablach oraz gniazdach hdmi. Kiedy podłączam inne urządzenia blue ray czy dvd problem nie występuje.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Przełącz tuner w tryb dvi czyli bez dźwięku i dodatkowo dźwięk podłącz coaxialem lub optykiem do ampla, wtedy pójdzie.

vipmarcin

New member
Zrobiłem po optyku i przestawieniu dekodera (w ampli dźwięk po optyku) sytuacja wygląda następująco:
1. z hdmi nadal rwie obraz i dźwięk
2. komponent + optyk jest OK do ponownego włączenia tv wtedy zatraca się głos i trzeba jeszcze raz uruchomić ampli jest OK
to już do przeżycia

darekxx

New member
Hmm dziwny problem mam ten sam amplituner i wszystko podpięte przez HDMI czyli dekoder N Blu-ray
PS3 i żadnych dodatkowych kabli nie potrzebuje mam obraz i dźwięk

alien657

New member
Mam pytanko odnośnie dvr1610 , czy przepuszcza on sygnal HDMI na "stadby" , czyli podłączam "n-ke" przez HDMI do ampli i out HDMI do TV , czy jest taka mozliwość ze po przelaczeniu ampli na stadby ogladam TV (dzwiek na glosnikach TV) ?

Dzieki

Sebastian_Z

New member
Mam pytanko odnośnie dvr1610 , czy przepuszcza on sygnal HDMI na "stadby" , czyli podłączam "n-ke" przez HDMI do ampli i out HDMI do TV , czy jest taka mozliwość ze po przelaczeniu ampli na stadby ogladam TV (dzwiek na glosnikach TV) ?

Dzieki

Chyba jest w dajesz menu i tam sobie wybierasz ustawienia hdmi i pokazujesz które wyjście ma być na on;D ale nie wiem czy to to nie próbowałem.

qset

New member
jesli moge sie podpiac mam taki problem ze przez jedno wejscie hdmi nie dziala mi nic nie m ani gliosu ani obrazu wczesniej mialem podlaczonego bd lg 560 i wsio bylo ok potem podlaczym przez hdmi kompa i dziekuje cos sie zrypalo i teraz nie wiem czy do serwisu to oddac czy pogodzic sie ze strata jednego wejscia ?

Do góry